Evolutia investitiilor in economia de piata

Trimisa la data: 2010-11-23
Materia: Economie
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_Do
Lucrare de licenta despre Evolutia investitiilor in economia de piata
Notiunea de investitie, intr-o acceptiune mai larga, este sinonima cu: alocare, plasare, dotare, iar intr-un sens mai restrans (financiar-contabil) reprezinta o cheltuiala facuta pentru obtinerea de bunuri, materiale de valoare mare si durata de folosinta indelungata.
Asa cum subliniaza unii specialisti, investitia reprezinta:"angajarea resurselor facuta cu speranta realizarii unor beneficii in decursul unei lungi perioade de timp in viitor "sau "actiune prin care se cheltuiesc bani sau alte resurse in speranta ca in viitor se vor incasa sume mai mari de bani sau se vor obtine alte beneficii".

Aceste formulari pun in evidenta continutul concret, material al investitiei (resurse materiale, financiare ...) si scopul final - beneficiul (profitul).Notiunii de investitie ii este imanent timpul - element definitoriu al procesului investitional. In acest sens, este relevanta sublinierea facuta de Pierre Masse potrivit careia investitia este:"o cheltuiala pentru un viitor incert " din care reiese ca investitiei ii este inerent riscul. Dupa Pierre Masse, investitiile echivaleaza cu a renunta la satisfactia imediata si sigura, pe seama economiilor si veniturilor de care dispunem in prezent contra unei sperante viitoare, al carei suport il reprezinta tocmai bunul investit.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evolutia investitiilor in economia de piata

Lucrare de licenta despre Evolutia investitiilor in economia de piata
Cuprins

Introducere

Capitolul I. Conceptul de investitie................................3

Capitolul II. Sursele de finantare a investitiilor................6

Capitolul III. Analiza finaciara si evaluarea investitiei . Costul capitalului........................................17

Capitolul IV. Indicatori care reflecta echilibrul activitatii economice (de gestiune ).......................................42

Bibliografie...................................64


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evolutia investitiilor in economia de piata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.