Evolutia istorica a orientului antic

Trimisa la data: 2010-10-28
Materia: Istorie
Pagini: 138
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_R
Lucrare de licenta despre Evolutia istorica a orientului antic
Odata cu inventarea scrierii, catre anul 3 000 a. Chr., protoistoria cedeaza locul istoriei. Obscuritatea care invaluie trecutul vechilor populatii din Orient, cunoscute pana atunci doar prin vestigiile lor arheologice, incepe sa se risipeasca.Procesul de sedentarizare, inceput in mileniile precedente, era inca departe de a se fi incheiat. Cele doua imense rezervoare din care nomazii au exercitat o presiune continua asupra civilizatiilor orientale erau situate, pe de o parte, in regiunea de stepa care margineste la vest, la nord si la est desertul syro-arabic, la frontierele Semilunii Roditoare, iar pe de alta, in vastele campii eurasiatice, de la nordul Marii Negre, a Marii Caspice si a Muntilor Elbruz.

In zorii istoriei, aceasta opozitie cu caracter social-economic coincidea grosso-modo cu importante deosebiri etnice. Astfel, nomazii de la marginile desertului sirian erau semiti, in vreme ce populatiile sedentarizate deja din Mesopotamia erau de rase foarte diferite, dar nu semitice. Primele conflicte dintre populatiile sedentarizate si cele nomade au luat aspectul inselator al unor rivalitati rasiale, ceea ce a dus la conturarea unei imagini false care reducea istoria Vechiului Orient la un sir de conflicte etnice si rasiale. Lucrurile nu vor fi stat asa, de vreme ce, mai tarziu vedem semiti deja sedentarizati opunand o rezistenta vie impotriva celor de un neam cu ei, inca nomazi, amotiti, arameeni etc.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evolutia istorica a orientului antic

Lucrare de licenta despre Evolutia istorica a orientului antic
Cuprins

Introducere...............................3

Capitolul I. Populatiile orientului antic....................6

Capitolul II. Mesopotamia.............................13

Capitolul III. Egiptul antic.....................41

Capitolul IV. Imperiu hitit............................66

Capitolul V. Levantul. Lumea siro-palestiniana...................74

Capitolul VI. Iranul antic..............................82

Capitolul VII.India antica...........................89

Capitolul VIII. China antica............................100

Bibliografie.............................133

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evolutia istorica a orientului antic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.