Evolutia managementului timpului ca resursa

Trimisa la data: 2010-05-02
Materia: Management
Pagini: 90
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Corina_V
Lucrare de licenta despre Evolutia managementului timpului ca resursa
Desprinderea in secolul XVII a omului de natura duce la cristalizarea ideii de a o exploata, de a o transforma si stapani. Productia capitalista transforma natura in obiect. Timpul inseamna bani, inseamna capital, devine o forta de productie, masura insasi a productiei sociale. Timpul este astfel abstractizat, este redus la propria sa masura. "Masurabil si separat de continutul sau, timpul devine un obiect care poate fi cumparat si vandut (...) Dar, ca orice obiect, timpul poate fi concretizat si consumat.

Abstractizarea timpului de productie genereaza abstractizarea timpului de odihna. Daca timpul de munca poate fi vandut, atunci timpul de odihna trebuie cumparat". Jean Baudrillard il citeaza pe Norman Mailer, care a analizat modul de calcul al productiei sucului de portocale vandut, sub forma congelata sau lichida, in cutii de carton. Cel lichid e mai scump, deoarece producerea lui reclama doua minute in plus. Timpul modern nu mai este niciodata neutru din punct de vedere economic, el se pierde sau se castiga, devenind un echivalent abstract al aurului. Abstractizat si manipulabil, timpul modern este desacralizat. Orele nu mai sunt altceva decat masura lucrului pe care il ai de facut.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evolutia managementului timpului ca resursa

Cuprins

Introducere..........3

Capitolul I Timpul ca resursa........6
1.1 Definirea timpului.........6
1.2 Relativitatea timpului.....8
1.3 Timpul ca resursa..........11
1.4 Conceptul de management..........12

Capitolul II Managementul timpului........19
2.1 Conceptul de management al timpului si evolutia acestuia.........19
2.2 Cele trei generatii ale managementului timpului traditional......33
2.3 Generatia a IV-a de management al timpului........44
2.4 Stabilirea prioritatilor in functie de urgenta si importanta......49

Capitolul III Timpul si interdependenta evenimentelor........56
3.1 Realitatea interdependentei........56
3.2 Paradigma independentei........58
3.3 Paradigma interdependentei.........59
3.4 Interdependenta defineste notiunea de importanta.........62
3.5 Interdependenta autentica este transformationala.........63

Studiu de caz...........65

Concluzii...........85

Bibliografie........89

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evolutia managementului timpului ca resursa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.