Evolutia procesului e integrare economica in vederea integrarii europene

Trimisa la data: 2010-09-25
Materia: Drept
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gina_R
Lucrare de licenta despre Evolutia procesului e integrare economica in vederea integrarii europene
Comisia Europeana prezidata de Jacques Santer a inaintat " agenda 2000 " in Iulie 1997 , pe baza careia guvernele s-au lansat intr-o revizuire la scara larga a politicii structurale si a politicii agrare comune .Prin urmare, Uniunea nu are alta sansa decat sa progreseze inca si mai departe pe drumul spre o organizatie care sa fie si eficienta si democratica si capabila sa ia decizii si sa actioneze conservand in acest fel identitatea statelor din care este constituita.

Fara saisi consolideze structurile si sa-si rationeze mecanismul de luare de decizii, Uniunea se va confrunta cu perspectiva dizolvarii sau paraliziei . O Europa mai mare in stare gestanta , nu se va putea dezvolta intr-o putere organizata decat daca va fi construita intr-o asemenea maniera incat sa fie capabila sa vorbeasca si sa actioneze ca un tot unitar. Aproape 50 de ani de integrare europeana au avut un efect profund asupra dezvoltarii continentului si a locuitorilor sai, au schimbat de asemenea balanta puterii, toate guvernele indiferent de culoarea politica recunosc acum ca epoca suveranitatii nationale absolute s-a consumat.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evolutia procesului e integrare economica in vederea integrarii europene

Lucrare de licenta despre Evolutia procesului e integrare economica in vederea integrarii europene
Cuprins

Capitolul I Consideratii introductive asupra genezei, structurii si evolutiei U.E..............4

Capitolul II Actul Unic European si rolul lui in evolutia ulterioara a U.E....................22

Capitolul III Tratatul de la Maastricht si efectele lui asupra integrarii economice, politice si sociale.............32

Capitolul IV Tratatul de la Amsterdam : maturitate comunitara..........48

Capitolul V Solutii si perspective ale integrarii Romaniei in U.E. Concluzii finale.............67

Bibliografie................93


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evolutia procesului e integrare economica in vederea integrarii europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.