Evolutia si nivelul ratei somajului in Romania de dupa 1990

Trimisa la data: 2010-05-14
Materia: Economie
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihaela_G
Lucrare de licenta despre Evolutia si nivelul ratei somajului in Romania de dupa 1990
Deoarece rata care reflecta deplina ocupare a fortei de munca nu poate fi egala niciodata cu zero, nici rata naturala a somajului nu va tinde spre aceasta valoare. Pe langa motivele aratate mai inainte, care sunt pe deplin valabile si pentru rata naturala, analistii economici mai adauga si altele. Astfel, ei considera ca intr-o tara mare cu un inalt nivel al mobilitatii fortei de munca, cu o mare diversitate a cererii si ofertei de bunuri si servicii, exista si un substantial somaj frictional si structural.

Oriunde exista o rata scazuta a somajului, o fractiune destul de mare de angajati isi parasesc locurile de munca vechi, in speranta realizarii unor angajari mai rentabile. De asemenea, rata naturala nu poate cobori sub anumite valori, datorita unor schimbari intervenite in structura pe varste a populatiei. Din acest punct de vedere, se poate calcula o rata naturala a somajului pentru fiecare grupa de varsta. De exemplu, sa presupunem ca, la un moment dat, o zecime din forta de munca este formata din tineri in varsta de 16 - 25 de ani, a carei rata a somajului este egala cu 20%. In acelasi timp, forta de munca adulta, de peste 25 de ani, a reprezentat 9/10 cu o rata medie de 4%. In acest caz rata medie va fi:

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evolutia si nivelul ratei somajului in Romania de dupa 1990

Lucrare de licenta despre Evolutia si nivelul ratei somajului in Romania de dupa 1990
Cuprins

Capitolul I. Definirea, caracteristicile si formarea somajului.............................................3
1. 1. Definirea somajului.................................3
1. 2. Caracteristicile somajului...............................5
1. 3. Formarea somajului...............................7

Capitolul II. Continutul, formele si nivelul somajului.....................................9
2. 1. Continutul somajului................................9
2. 2. Formele somajului.................................15
2. 3. Nivelul somajului....................................25

Capitolul III. Politici anti-somaj...............................47

Capitolul IV. Evolutia si nivelul ratei somajului in Romania dupa anul 1990.................................................53

Concluzii.............................................60

Bibliografie........................................62

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evolutia si nivelul ratei somajului in Romania de dupa 1990". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.