Evolutia si perspectiva politicii monetare a Bancii Nationale a Romaniei

Trimisa la data: 2010-06-10
Materia: Economie
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Carmen_I
Lucrare de licenta despre Evolutia si perspectiva politicii monetare a Bancii Nationale a Romaniei
La instalarea lui Alexandru Ioan Cuza economia Principatelor se gasea intr-o situatie foarte grea. Criza economica din 1857 s-a manifestat in Principate prin importante deficite bugetare, reducerea brusca a exportului si importului, incetarea platilor si extinderea falimentelor, intre care se inscrie si cel al Banca Nationala a Moldovei.

Bugetul, nemaiputand asigura necesitatile statului, recurge la contractarea unor imprumuturi care, la 1 ianuarie 1859, se ridicau la suma de aproape doua milioane de lei vechi. In situatia data, programele lui Alexandru Ioan Cuza prevedeau consolidarea economiei nationale si dezvoltarea ei in raport cu cerintele vremii, preconizandu-se o economie complexa: agricultura, industrie si comert, subliniindu-se insemnatatea industriei in propasirea agriculturii. Se preconiza dezvoltarea industriei, in special cea extractiva (fier si carbune) si a industriei constructoare si de reparatie a uneltelor si masinilor agricole.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evolutia si perspectiva politicii monetare a Bancii Nationale a Romaniei

Cuprins

Capitolul I Premisele istorice ale infiintarii Bancii Nationale a Romaniei...........3
1.1. Antecedente ale circulatiei monetare.........4
1.2. Perioada reformelor monetare..........9

Capitolul II Adoptarea monedei nationale.........21
2.1. Geneza si structura sistemului monetar national din 1867.......22
2.2. Maturizarea conditiilor pentru crearea unei Banci national.....27

Capitolul III Politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei.......41
Inlocuirea bimetalismului cu monometalismul............45

Rezumat Crearea Bancii Nationale a Romaniei............53

Bibliografie.............57
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evolutia si perspectiva politicii monetare a Bancii Nationale a Romaniei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.