Evolutie si tendinte pe piata investitionala din Romania

Trimisa la data: 2010-03-21
Materia: Economie
Pagini: 104
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dan_Ca
Lucrare de licenta despre Evolutie si tendinte pe piata investitionala din Romania
Multitudinea de factori inerenti sistemului economic sau din afara acestuia (si care au sensuri diferite de actiune) fac ca, intr-o economie libera de piata, o politica economica, chiar adecvat aplicata, sa nu poata garanta ca volumul investitiilor prevazut este suficient pentru a realiza utilizarea deplina (sau este prea ridicat si supraincalzeste economia). In raport cu cererea globala, investitia poate fi excesiva intr-o anumita perioada, ceea ce se concretizeaza in capacitate de productie excedentara, pierdere, somaj, alte privatiuni.

Nu exista o "mana invizibila" care sa asigure ca activitatea economica mai putin favorabila dintr-un an, sa fie compensata in perioada urmatoare sau - exact la momentul oportun - sa se realizeze o importanta descoperire, care sa se materializeze in procedee si produse noi, astfel incat sa se asigure mentinerea echilibrului economic.In economiile de piata moderne, prin masuri bugetare si monetare adecvate, puse in practica de puterea publica, este posibila atenuarea fluctuatiilor investitiilor si indeplinirea unui important rol stabilizator al economiei. Desigur, aceste masuri nu pot sa elimine in totalitate fluctuatiile conjuncturale si nici nu se urmareste aceasta. Obiectivul lor este de a atenua amplitudinea oscilatiilor care afecteaza preturile, utilizarea, productia.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evolutie si tendinte pe piata investitionala din Romania

Cuprins


Capitolul I. Probleme teoretice privind investitiile.......3
1.1.Conceptul si structura ............3
1.2.Investitia in stocuri ..........5
1.3.Investitiile pentru afaceri........6
1.4.Investitiile rezidentiale .........15

Capitolul II. Analiza investitiilor in conditii de risc si incertitudine.............17
2.1. Decizii de investitii in conditii de risc..........17
2.2. Starea de incertitudine in domeniul investitional........25
2.3. Calcularea riscului in decizia de investitii........30

Capitolul III. Investitiile in romania in perioada 1995-2000.......35
3.1.Investitiile in romania , in contextul cresterii economice......35
3.2. Investitiile straine directe in Romania .......73
3.3. Studiu de caz .......90

Capitolul IV. Concluzii...........101

Bibliografie........103

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evolutie si tendinte pe piata investitionala din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.