Executarea silita a obligatiilor fiscale

Trimisa la data: 2009-05-28
Materia: Drept
Pagini: 104
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Maria_Cu
Lucrare de licenta despre Executarea silita a obligatiilor fiscale
Modificarea conditiilor activitatii economico-financiare au provocat aparitia unor norme de drept noi in vederea raspunderii penale pentru infractiunile eu caracter fiscal, in schimbul predominarii anterioare a diferitelor forme de sustrageri, apar incalcarile cu caracter fiscal, continutul carora consta in refuzul persoanei fizice si juridice de a-si onora obligatiile fiscale fata de buget, din care rezulta ca cele mai serioase infractiuni economice constau in eschivarea de la indeplinirea cerintelor legislatiei fiscale.

Conform Codului Penal al RM se considera evaziune fiscala de proportii mari diminuarea impozitelor intreprinderilor, institutiilor si organizatiilor prin includerea in documentele contabile, fiscale sau financiare a unor date vadit denaturate privind veniturile sau cheltuielile ori prin tainuirea altor obiecte impozabile, daca suma impozitului care trebuia sa fie platit depaseste 500 de salarii minime si se pedepseste cu amenda in marime de pina la 500 salarii minime sau cu inchisoare de pina la 2 ani, iar persoana juridica se pedepseste cu amenda in marime de la l .000 la 3.000 salarii minime cu privarea de dreptul de a exercita o anumita activitate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Executarea silita a obligatiilor fiscale

Lucrare de licenta despre Executarea silita a obligatiilor fiscale
Cuprins

Introducere........................................3

Capitolul. I. Obligatia fiscala in urma activitatii
economice a contribuabilului..........................................8
1. Notiune de obligatie fiscala. Creanta fiscala.....................8
2. Avizul de plata ca dovada a obligatiei fiscale................................11
3. Exigibilitatea si modificarea obligatiei fiscale..............................22

Capitolul II. Stingerea obligatiei fiscale conform legislatiei in vigoare...........................................30
1. Modalitatile legislative de stingere a obligatiei fiscale................30
2. Evidenta fiscala si responsabilitatea de stingere
a obligatiei fiscale.........................................43
3. Raspunderea juridica si constringerea statala in sfera domeniului
fiscal.........................................47

Capitolul III. Executarea silita a obligatiei fiscale: parte integranta a urmaririi platilor la bugetul de stat..............................62
1. Procedura de executare silita a obligatiei fiscale in Republica
Moldova.............................................62
2. Urmarirea platilor in cifre si incasari..........................................93
3. Urmarirea platilor in cazul bunurilor gajate................................95

Bibliografie....................................................103

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Executarea silita a obligatiilor fiscale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.