Exercitarea si organizarea controlului financiar propriu al unui agent economic

Trimisa la data: 2010-05-18
Materia: Economie
Pagini: 78
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Aldea_Il
Lucrare de licenta despre Exercitarea si organizarea controlului financiar propriu al unui agent economic
Controlul financiar de gestiune, ca forma a controlului financiar propriu are ca scop respectarea normelor legale cu privire la existenta, integritatea, pastrarea, paza bunurilor si valorilor de orice fel si detinute cu orice titlu pentru care este deci necesar sa se ia masuri pentru o corecta si legala organizare a gestiunilor.Prin gestiune se intelege totalitatea bunurilor, valori materiale sau banesti, incredintate uneia sau mai multor persoane, in vederea primirii pastrarii si eliberarii acestora prin operatii legale care sa asigure integritatea lor.

Tinand seama de aceasta definitie, pot constitui gestiuni urmatoarele:
depozitele, magaziile, silozurile in care sunt adapostite materii prime, materiale, combustibili, carburanti si lubrifianti, deseuri, semifabricate, produse finite, piese de schimb, mijloace de transport, obiecte de inventar, echipament si materiale de protectie, alimente, medicamente, imprimate etc.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Exercitarea si organizarea controlului financiar propriu al unui agent economic

Lucrare de licenta despre Exercitarea si organizarea controlului financiar propriu al unui agent economic
Cuprins

Capitolul I Conceptul de control financiar preventiv..........3
1.1 Controlul functie eficienta a conducerii.......3
1.2. Obiectul si formele controlului financiar propriu a unui agent economic..............5
1.3. Sisteme de documente primare si evidenta tehnico-operativa si contabila si sursa de informatii pentru control..........6

Capitolul II Metodologia de exercitare a controlului financiar......10
2.1. Sistemul metodologic de control financiar............10
2.2. Procedee si tehnici de control financiar.............12

Capitolul III Organizarea si obiectivelor controlului financiar al unui agent economic..............23
3.1. Organizarea si obiectivele controlului financiar propriu.......23
3.2. Organizarea si obiectivele controlului financiar de gestiune.............26

Capitolul IV Finalizarea actiunii de control financiar...........36
4.1. Actele de control folosite..................36
4.2. Formele raspunderii ca mijloc de penalizare a activitatii de control..............39

Capitolul V Studiu de caz privind organizarea si exercitarea controlului financiar si controlului financiar de gestiune la S.C. Promex S.A. Braila...............47

Anexe............53

Bibliografie...............77

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Exercitarea si organizarea controlului financiar propriu al unui agent economic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.