Exercitiile fizice in cazul femeilor gravide

Trimisa la data: 2010-03-11
Materia: Educatie Fizica
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_F
Lucrare de licenta despre Exercitiile fizice in cazul femeilor gravide
Pe masura ce sarcina progreseaza durata de somn profund al gravidei se micsoreaza. Nevoia frecventa de a urina, miscarile copilului si grijile care se aduna o trezesc deseori. Insomnia o face iritabila si obosita in cursul zilei.Apare sentimentul de teama in legatura cu nasterea care se apropie. Gravida poate deveni deseori iritabila, exagerand fapte minore, nesigura pe sine, uneori pana la panica, cu crize de plans si depresie nervoasa. Alteori, dimpotriva, sarcina este privita pozitiv, gravida poate fi mai tot timpul bine dispusa, vesela, chiar euforica.

Toate aceste schimbari de dispozitie, de la exuberanta la depresie, se petrec sub influenta modificarilor hormonale.Somnul gravidei este in continuare dificil. Cu toate acestea trebuie sa se odihneasca, culcata pe partea stanga, cat mai mult posibil, chiar daca nu adoarme.Ultima modificare anatomica se petrece la nivelul bazinului. Relaxarea ligamentelor articulatiilor bazinului determina o hiperlaxitate care favorizeaza miscarile de contrnutatie si nutatie.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Exercitiile fizice in cazul femeilor gravide

Lucrare de licenta despre Exercitiile fizice in cazul femeilor gravide
Cuprins

Introducere.............................3

Capitolul 1. Generalitati................................3

Capitolul II. Fundamentarea teoretica...............4
Diagnosticul de sarcina..........................4
Modificari fiziologice induse de sarcina........................5
Mecanismul nasterii.........................11
Obiectivele programului kinetic.......................12
Mijloace kinetice folosite in perioada de sarcina...........14
Efectele exercitiilor fizice in perioada de sarcina........20

Capitolul III. Contributii personale la realizarea studiului..........20
Ipoteza. Scop. Sarcini....................20
Organizarea cercetarii............................................21
Tipuri de programe....................42

Capitolul IV. Analiza si interpretarea rezultatelor obtinute.....49

Concluzii si propuneri..........................58

Bibliografie................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Exercitiile fizice in cazul femeilor gravide". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.