Expunerea la risc a unei societati si noile tendinte

Trimisa la data: 2010-07-03
Materia: Economie
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ileana_S
Lucrare de licenta despre Expunerea la risc a unei societati si noile tendinte
Securitate - activele bancilor trebuie sa fie asigurate atat impotriva furtului intern, cat si a celui extern. Astfel de active includ nu numai banii institutiei de credit sau alte hartii de valoare/imprumuturi, dar si activele clientilor si proprietatea intelectuala a bancii.

O alta definitie data riscului operational este aceea a unei pierderi neasteptate datorata deficientelor de control intern sau sistemelor informationale cauzate de o eroare umana, caderi ale sistemului si controlul acestuia.In prezent multe banci fac diferenta dintre riscurile controlabile si cele necontrolabile. Riscurile controlabile sunt acele riscuri in care actiunile bancii pot influenta rezultatul, deci riscurile pot fi acoperite in mod normal fara a apela la o terta parte. Riscurile necontrolabile sunt acele riscuri care nu pot fi "intern controlate" in mod normal de catre banca. Dintre tehnicile obisnuite de acoperire in cazul riscurilor necontrolabile putem aminti asigurarea impotriva catastrofelor naturale, alocarea riscurilor unei companii de asigurari, finantarea de catre o terta parte.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Expunerea la risc a unei societati si noile tendinte

Cuprins

Capitolul I Noi abordari privind administrarea riscului operational conform prevederilor acordului Basel II........3

Capitolul II Administrarea riscului de credit in lumina prevederilor acordului basel ii versus Basel II........26


Capitolul III Consideratii finale privind problematica administrarii riscurilor bancare in conformitate cu prevederile acordului Basel II Concluzii si propuneri pe exemplul Raiffeisen Bank.........70

Bibliografie............95


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Expunerea la risc a unei societati si noile tendinte". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.