Factorii cauzali potentiali ai bolilor profesionale

Trimisa la data: 2009-09-10
Materia: Medicina
Pagini: 60
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marian_S
Lucrare de licenta despre Factorii cauzali potentiali ai bolilor profesionale
Activitatile profesionale se vor desfasura astfel incat solicitarile impuse de specificul muncii, mediul de munca, relatiile om-masina si relasiile psihosociale ale colectivului de munca sa corespunda capacitatilor fiziologice si psihologice ale muncitorilor.
In locurile de munca in care exista condisii deosebite de solicitare fizica sau neuropsihica, sau factori nocivi de natura fizica, chimica sau biologica se vor analiza si stabili masuri de organizare a ritmului si a regimului de munca in vederea prevenirii afectarii starii de sanatate a angajatilor. Munca si mediul de munca vor fi organizate astfel incat sa se evite expunerea la noxe a muncitorilor care nu au legatura directa cu locul de munca nociv.

La repartizarea femeilor in posturi de munca se va tine seama de caracteristicile morfofunctonale si starile fiziologice specifice (graviditate, nastere, lehuzie, alaptare, menopauza), evitandu-se repartizarea acestora in locuri de munca cu trepidatii, unele substante chimice ca: Pb., Hg., CS2, radiatii ionizante, ridicat si purtat greutati, pozitii ortostatice prelungite. Caracteristicile constructive si functionale ale echipamentelor de lucru trebuie sa fie adaptate particularitatilor anatomice, fiziologice, psihologice ale organismului uman si sa respecte principiile ergonomice de organizare a muncii si a locului de munca.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Factorii cauzali potentiali ai bolilor profesionale

Cuprins

Partea generala..............................................3

Capitolul I. Conditii de munca...................................3
1.1. Definitie:............................................3
1.2. Noxe profesionale...........................................7
1.3. Legiferari..............................................13
1.4. Program de Medicina Muncii de evaluare a starii de sanatate a muncitorilor dintr-o sectie de laminare..............................18

Partea personala..................................................22
2.1 Intentiile si motivatia studiului:..............................22
2.2. Evaluarea conditiilor de munca in sectia Laminor 16"....................................................29

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Factorii cauzali potentiali ai bolilor profesionale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.