Factorii favorizanti ai stressului si modalitati de reducere a acestora

Trimisa la data: 2009-04-29
Materia: Sociologie
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rafael_P
Lucrare de licenta despre Factori favorizanti ai stressului si modalitati de reducere a acestora
A stressa, in general, inseamna "... orice forta care aplicata la un sistem cauzeaza anumite modificari insemnate ale formei sale, de obicei cu conotatia ca acea modificare este o deformatie ori o distorsiune. Termenul este utilizat cu privire la fizic, la presiunea si forma sociala si psihologica". In numeroasele incercari de a defini stressul, indiferent de natura sa, gasim ca nota comuna caracteristica faptului ca acesta apare pe fondul unei adaptari perpetue a organismului la conditiile sale de viata.

Retinem in acest sens contributiile lui Harold G. Wolff, care impreuna cu colegul sau Hinkle de la Laboratorul de Ecologie Umana al Scolii Medicale de la Universitatea Cornell au studiat consecintele stressului asupra supravietuitorilor din lagarele de concentrare naziste si japoneze si pe aceasta baza au construit o noua definitie a stressului inteles ca: "stare dinamica a unui organism, ca raspuns la o solicitare de adaptare ...deoarece viata insasi impune o adaptare constanta, in asa fel incat toate fiintele vii sunt in permanenta intr-o stare mai mare sau mai mica de stress". Identificarea originii acestui concept, definitiile generale date stressului ne dau posibilitatea de a intelege mai bine stressul psihic.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Factorii favorizanti ai stressului si modalitati de reducere a acestora

Lucrare de licenta despre Factori favorizanti ai stressului si modalitati de reducere a acestora
Cuprins

Introducere.................4

Capitolul I. Conceptul de "stress".............4
Etimologie si conceptualizare.....................4
Mecanismul producerii....................7
Tipologie..........................10
Simptome ale aparitiei si manifestarii...................11
Clasificarea agentilor stressori......................14
Tipologii accentuate ale personalitatii...............16

Capitolul II. Stressul la locul de munca................23
Teorii clasice despre stress................25
Stressul la locul de munca...................27
Factori de stress la locul de munca................29
Efectele stressului la locul de munca...............31
Metode de reducere/eliminare a stressului la locul de munca...........31
Managementul stressului..............33
Schimbarea organizationala.....................33
Prevenirea stressului la locul de munca.............34
Etape in programul de preventie..................35

Capitolul III. Metodologia cercetarii si interpretarea rezultatelor......37

Concluzii si solutii...........62

Anexe..............64

Bibliografie................70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Factorii favorizanti ai stressului si modalitati de reducere a acestora ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.