Factorul uman si obtinerea unor performante organizationale

Trimisa la data: 2009-07-01 Materia: Administratie Publica Pagini: 100 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Violeta_P
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Factorul uman si obtinerea unor performante organizationale
Schimbarile profunde constatate in mediul extern al institutiilor romanesti au implicatii si in structura organizatiilor acestora. Politica de schimbare este un proces cultural, politic, educativ, legislativ, traditional, complex, ce are in vedere in primul rand schimbarea metodelor si procedurilor manageriale concomitent cu cea a perfectionarii mijloacelor tehnice si tehnologice. Aceste schimbari pot fi asigurate numai de un management performant al resurselor umane.

Schimbarea continutului functiei de personal, a creat premisele aparitiei si dezvoltarii managementului resurselor umane.Adoptand definitia , conform careia "managementul resurselor umane presupune imbunatatirea continua a activitatii tuturor angajatilor in scopul realizarii misiunii si obiectivelor sistemului organizational", constatam ca este activitate vitala pentru toate unitatile economice, indiferent de tipul, profilul si marimea acestora.Managementului resurselor umane i se asociaza doua roluri importante: operational si strategic.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Factorul uman si obtinerea unor performante organizationale

Lucrare de licenta despre Factorul uman si obtinerea unor performante organizationale
Cuprins

Capitolul I. Definirea conceptului de managementul resurselor umane.............................................3
1.1 Diferentierea notiunilor de personal si de resursa umana........................................3
1.2 Evolutia managementului resurselor umane........................7
1.3 Activitatile principale din domeniul managementului resurselor umane...........................................12
1.4. Compartimentul de resurse umane................................15

Capitolul II. Activitati specifice de management al resurselor umane..........................................19
2.1. Ratiunea, conceptul si etapele procesului de planificare a resurselor umane...........................................19
2.2. Recrutarea, selectia, integrarea si promovarea personalului.............................................22

Capitolul III. Organizarea resurselor umane la I.S.J. Valcea.....................................24
3.1. Selectia si recrutarea personalului didactic pentru ocuparea functiilor de inspector general si inspector general adjunct......................................36
3.2. Selectia si recrutarea personalului didactic pentru ocuparea functiilor de inspector scolar de specialitate.......................54

Capitolul IV. Perspectiva managementului resurselor umane la I.S.J. Valcea...........................................................80

Bibliografie...................................................98
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Factorul uman si obtinerea unor performante organizationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.