Falsul material in inscrisurile oficiale

Trimisa la data: 2010-10-17
Materia: Drept
Pagini: 51
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nina_B
Lucrare de licenta despre Falsul material in inscrisurile oficiale
Atat faptele de fals propriu-zis cat si cele derivate se caracterizeaza prin faptul ca produc o stare de pericol pentru valoarea sociala ocrotita, adica increderea publica in autenticitatea monedelor, timbrelor sau altor valori, instrumentelor de autentificare sau de marcare, inscrisurilor. In general, faptele de fals sunt infractiuni de pericol adica urmarea socialmente periculoasa se concretizeaza intr-o stare de pericol la adresa unei valori ocrotite. Dar unele fapte derivate reglementate in acest titlu, fie in forma simpla, fie in cea agravata sunt si cauzatoare de vatamari. De exemplu, falsul prin folosirea emblemei Crucii Rosii constituie o infractiune potrivit art. 294 Cod Pen. daca fapta a cauzat pagube materiale.

Punerea in circulatie de monede sau alte valori falsificate este mai grava potrivit art. 282/alin. 3 C.P. daca a cauzat o paguba importanta sistemului financiar.Urmarea imediata a acestor infractiuni consta in crearea unei stari de pericol pentru valoarea sociala ocrotita prin lege, adica pentru increderea publica acordata anumitor valori, bunuri, semne, inscrisuri etc. Toate infractiunile de fals propriu-zis ca si infractiunea de detinere de valori falsificate de instrumente sau materiale destinate falsificarii sunt infractiuni care produc o stare de pericol; chiar si infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata este producatoare a unei stari de pericol in forma tentative.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Falsul material in inscrisurile oficiale

Lucrare de licenta despre Falsul material in inscrisurile oficiale
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind infractiunile de fals..............................3
Sectiunea 1 Aspecte comune referitoare la infractiunile de fals........3
Sectiunea 2 Precedente legislative si elemente de drept comparat.................14
Sectiunea 3 Aspecte criminologice ale infractiunii de fals.............21

Capitolul II. Falsul material in inscrisuri oficiale. Concept si conditii preexistente........................................2
Sectiunea 1 Concept si caracterizare..........................25
Sectiunea 2 Obiectul infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale................................28
Sectiunea 3 Subiectii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale..........................................35

Capitolul III. Continut constitutiv al infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale........................................37
Sectiunea 1 Latura obiectiva.............................37
Sectiunea 2 Latura subiectiva...................................44

Capitolul IV. Forme. Modalitati. Sanctiuni..........................45

Bibliografie..............................49

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Falsul material in inscrisurile oficiale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.