Falsul material in inscrisurile oficiale

Trimisa la data: 2010-10-17 Materia: Drept Pagini: 51 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Nina_B
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Falsul material in inscrisurile oficiale
Atat faptele de fals propriu-zis cat si cele derivate se caracterizeaza prin faptul ca produc o stare de pericol pentru valoarea sociala ocrotita, adica increderea publica in autenticitatea monedelor, timbrelor sau altor valori, instrumentelor de autentificare sau de marcare, inscrisurilor. In general, faptele de fals sunt infractiuni de pericol adica urmarea socialmente periculoasa se concretizeaza intr-o stare de pericol la adresa unei valori ocrotite. Dar unele fapte derivate reglementate in acest titlu, fie in forma simpla, fie in cea agravata sunt si cauzatoare de vatamari. De exemplu, falsul prin folosirea emblemei Crucii Rosii constituie o infractiune potrivit art. 294 Cod Pen. daca fapta a cauzat pagube materiale.

Punerea in circulatie de monede sau alte valori falsificate este mai grava potrivit art. 282/alin. 3 C.P. daca a cauzat o paguba importanta sistemului financiar.Urmarea imediata a acestor infractiuni consta in crearea unei stari de pericol pentru valoarea sociala ocrotita prin lege, adica pentru increderea publica acordata anumitor valori, bunuri, semne, inscrisuri etc. Toate infractiunile de fals propriu-zis ca si infractiunea de detinere de valori falsificate de instrumente sau materiale destinate falsificarii sunt infractiuni care produc o stare de pericol; chiar si infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata este producatoare a unei stari de pericol in forma tentative.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Falsul material in inscrisurile oficiale

Lucrare de licenta despre Falsul material in inscrisurile oficiale
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind infractiunile de fals..............................3
Sectiunea 1 Aspecte comune referitoare la infractiunile de fals........3
Sectiunea 2 Precedente legislative si elemente de drept comparat.................14
Sectiunea 3 Aspecte criminologice ale infractiunii de fals.............21

Capitolul II. Falsul material in inscrisuri oficiale. Concept si conditii preexistente........................................2
Sectiunea 1 Concept si caracterizare..........................25
Sectiunea 2 Obiectul infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale................................28
Sectiunea 3 Subiectii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale..........................................35

Capitolul III. Continut constitutiv al infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale........................................37
Sectiunea 1 Latura obiectiva.............................37
Sectiunea 2 Latura subiectiva...................................44

Capitolul IV. Forme. Modalitati. Sanctiuni..........................45

Bibliografie..............................49
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Falsul material in inscrisurile oficiale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.