Familia Lahovari

Trimisa la data: 2010-07-29
Materia: Limba Romana
Pagini: 71
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: Rodica_D
Lucrare de licenta despre Familia Lahovari
Alexandru Lahovar face parte dintr-o veche si numeroasa familie boiereasca din Valcea, care a dat tarii personalitati remarcabile in domeniul politic, cultural si stiintific, multi avand o contributie majora in procesul de modernizare si de integrare a tarii in Europa vremii, incat drepturile sale la recunostinta posteritatii sunt indreptatite.

Originara din cartierul Fanar al Constantinopolului stabilita in Tara Romaneasca spre sfarsitul veacului al XVIII- lea, familia Lahovari s-a integrat pe deplin in societatea romaneasca, impletindu-si destinele cu cele ale tarii.Ascensiunea membrilor sai de la modesta dregatorie de ispravnic la detinatorii portofoliilor ministeriale, de la reprezentantii boierimii de clasa a II- a in Obsteasca Adunare la fruntasii si doctrinarii conservatori, de la modestii presedinti de tribunale la distinsii sefi de misiuni diplomatice, de la ofiterii Militiei Pamantene la generali ai armatei romane ne poarta pasii printr-o perioada de 130 de ani de mare densitate istorica.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Familia Lahovari

Cuprins

Argument.........3

Capitolul I Familia, anii de studii........6

Capitolul II Omul politic si de stat.......13

Capitolul III Ce mai puternic orator........33

Capitolul IV Activitatea de scriitor si gazetar .......42

Concluzii........56

Anexa Genealogia familiei Lahovari.........58

Bibliografie.........65


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Familia Lahovari". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • o naratiune cu tema familia

    george | 2014-04-06 16:24:25
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.