Familia si rolul ei in societate

Trimisa la data: 2007-05-09 Materia: Psihologie Pagini: 86 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: AlexandraSava
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Familia si rolul ei in societate
Compatibilitatea sociala consta in potrivirea conceptiilor, planurilor de viata, conceperea sensului vietii, a valorilor, necesitatilor. Acest tip de compatibilitate se formeaza sub influienta societatii, a apartenentei de grup, patura sociala, nivel de studiu, educatia. Ea se reflecta in activitatea si comunicarea fiecarui om, ca cetatean al societatii.

Compatibilitatea psihologica se exprima prin potrivirea intelectelor, caracterelor, temperamentelor, sociabilitatii, comunicativitatii, sentimentelor, motivelor de trai in comun. Pe cit de armonios se combina aceste calitati la soti si ceilalti membri ai familiei, pe atit de apropiat este gradul compatibilitatii personale.

Compatibilitatea antropologica in forma sa biologica elucideaza potrivirea in trasaturi, mimica, forma fetei, corpului etc. In forma sa fiziologica acest tip denota potrivirea particularitatilor sistemului nervos, ale activitatii nervoase superioare etc. De cele mai dese ori prin compatibilitatea fiziologica se subintelege compatibilitatea sexuala.

La fiecare dintre aceste tipuri de compatibilitate in familie intre soti si ceilalti membri pot fi atit coincidenta, cit si necoincidenta, momente de compatibilitate si incompatibilitate personala. Pentru mentinerea unei armonii a cuplului este necesara o buna educatie a ambelor parteneri, un comportament civilizat, o iscusinta de a combina reusit toate tipurile de compatibilitate. Incompatibilitatea duce doar la deteriorarea, dezarmonia relatiilor in cadrul familiei. Iar in acest caz suferim cu totii: familia, societatea.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Familia si rolul ei in societate

Lucrare de licenta despre Familia si rolul ei in societate
CAPITOLUL I - Familia - institutie sociala universala. Valorile ei.....3
1. Conceptul de familie ca institutie sociala.........9
2 Tipologia familiilor contemporane...................13

CAPITOLUL II - Planificarea familiei in Republica Moldova probleme si perspective.........19
1 Problemele economice ale planificarii familiei in Republica Moldova........24
2 Situatia mamei si a copilului in perioada de tranzitie a Republicii Moldova........31

CAPITOLUL III - Familia - institutie sociala universala........50
1.Specificul cultivarii tineretului in ea......................50
2 Pregatirea educationala in scoala - calea spre un statut dobindit si o viata de familie.............62
3 Mass-media: influenta asupra tinerei generatii...........70
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Familia si rolul ei in societate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.