Fenomenul bancar

Trimisa la data: 2009-12-12
Materia: Finante-Banci
Pagini: 107
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentin_Ta
Lucrare de licenta despre Fenomenul bancar
Notiunea de "reforma legislativa" este inconjurata de o aura de progres si modernizare a sistemului legislativ. Pentru tarile din centrul si estul Europei, aceasta notiune semnifica: intoarcerea in Europa, instaurarea democratiei si a suprematiei legii si conditiile esentiale pentru functionarea unei economii de piata libere.Masurile de reforma au trebuit de aceea sa pastreze ca obiectiv doua lucruri: sa fie adaptate spre a implini scopul propus si anume de stabilire a unei conduceri bazate pe lege, a unei economii de piata, participarea in procesul de integrare europeana si de asemenea sa contribuie la efectiva realizare a acestor obiective.

Michael Guest considera ,,ca noua lege anticoruptie nu inseamna un pas inapoi. Nu este o lege perfecta, dar este un punct de inceput bun. Trebuie perfectata, trebuie imbunatatita, dar trebuie si folosita pentru a merge inainte. Guvernul, Opozitia, si mass-media trebuie sa se uneasca pentru a lupta impotriva acestor probleme" .Tot pe 24 octombrie 2003, s-a adoptat Ordonanta de Urgenta pentru modificarea OUG nr. 43/2002 privind Parchetul National Anticoruptie. Un studiu realizat de patru organizatii neguvernamentale, prezentat de MEDIAFAX pe 23 septembrie 2003, releva ca Legea anticoruptie este ineficienta la aproape sase luni de la adoptarea sa, din cauza lacunelor textelor si aplicarii defectuoase, iar romanii sunt in continuare nemultumiti de masurile autoritatilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Fenomenul bancar

Lucrare de licenta despre Fenomenul bancar
Cuprins

Argument..................................4

Capitolul I. Sistemul bancar romanesc..........................5
Preizari conceptuale........................................5
Istoric al evolutiei sistemului bancar si al institutiilor de profil din Romania...........................................7
Sistemul bancar romanesc in prezent si perspective pe plan international.............................................18
Obiective ale dezvoltarii sistemului bancar romanesc.................21

Capitolul II. Factori de risc la adresa stabilitatii sistemului bancar romanesc........................................30
2.1. Importanta gestionarii riscurilor bancare......................30
2.2. Coruptia si crima organizata transfrontaliera....................34
2.3. Spalarea de bani....................................45
2.4. Privatizarea si restructurarea sectorului bancar romanesc..............................50
2.5. Credite neperformante..............................55

Capitolul III. Situatiile de criza bancara............................63
3.1. Criza bancara..........................................63
3.2. Imaginea institutiei - Conceptul de imagine.....................................71
3.3. Particularitatile imaginii serviciilor bancare................................75
3.4. Gestionarea crizei.................................79
3.5. Gestioanarea crizelor bancare........................86

Capitolul IV. Studiu de caz................................90

Concluzii..............................................96

Bibliografie..............................................102

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fenomenul bancar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.