Fenomenul discriminarii romilor -Studiu de caz in judetele Cluj si Bistrita-Nasaud

Trimisa la data: 2011-01-31
Materia: Management
Pagini: 48
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: andreea_muresan
Lucrare de licenta despre Fenomenul discriminarii romilor -Studiu de caz in judetele Cluj si Bistrita-Nasaud
In ceea ce priveste profesia putem vorbi de toate formele de discriminare, deoarece sunt pana si in anunturile din ziar scrise frecvent "cautam persoana crestina", pentru efectuarea anumitor servicii, (de multe ori este scrisa concret religia), in urma acestei oferte de munca sunt discriminate persoanele de alta religie si ateii, pentru ca nimeni nu te poate obliga sa ai o anumita religie, dar totusi aceasta este o practica frecventa.

Tot in ceea ce priveste profesia poate fi vorba si de discriminare rasiala (sunt multi care nu vor sa angajeze romi, din diferite motive care nu pot fi relevante), discriminare a femeilor, care nu au dreptul sa fie puse pe anumite functii in diferite firme si organizatii, discriminare din cauza unor boli cronice, sau handicap, si multe alte exemple mai pot fi adaugate in acest context. "Orice persoana are dreptul la munca, la libera alegere a muncii sale, la conditii echitabile si satisfacatoare de munca, precum si la ocrotirea impotriva somajului".

In institutiile publice in general sunt discriminati romii, de catre organele competente, si nu numai. De obicei aici daca este obligatoriu sa ajungi trebuie sa ai pe cineva sus pus, sau sa ai "banii pregatiti", pentru ca aici, in majoritatea cazurilor se merge pe principiul prioritatii persoanelor care au "pile si relatii". Aici as putea vorbi despre un caz de discriminare care are legatura si cu discriminarea in ceea ce priveste locurile de munca.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Fenomenul discriminarii romilor -Studiu de caz in judetele Cluj si Bistrita-Nasaud

Lucrare de licenta despre Fenomenul discriminarii romilor -Studiu de caz in judetele Cluj si Bistrita-Nasaud
Cuprins

Capitolul I Fenomenul discriminarii...................4

Capitolul II Discriminarea romilor....................9
2.1 Romi, istorie si integrare........................9
2.1.1 Scurt istoric......................9
2.1.2 Integrare..........................9
2.2 Discriminare rasiala in public.......14
2.3 Copii la cersit......................15

Capitolul III Fenomenul discriminarii romilor in sistemul educational din Romania....................18
3.1 Analiza politicilor adoptate de Romania pentru imbunatatirea accesului la educatie a romilor...........18
3.2 Aplicarea Strategiei Guvernului la nivelul judetului Bistrita-Nasaud...................26
3.2.1 Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud.............26
3.2.2 Primaria Municipiului Bistrita-Oficiul pentru consilierea Romilor....................33

Capitolul IV Studii de caz................35
4.1 Studiu de caz Municipiul Bistrita....................35
4.1.1 Locuinte............................36
4.1.2 Educatia............................38
4.2 Studiu de caz judetul Cluj Comuna Camarasu...........39
Concluzie...........................46

Bibliografie........................48


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fenomenul discriminarii romilor -Studiu de caz in judetele Cluj si Bistrita-Nasaud". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.