Finantarea de autoturisme prin Leasing

Trimisa la data: 2010-04-03
Materia: Economie
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Aura_D
Lucrare de licenta despre Finantarea de autoturisme prin Leasing
Lease-back-ul este o forma speciala a leasingului, continutul economic al acestei operatiuni, ca si in cazul leasingului obisnuit, fiind de creditare. Diferenta este ca in cazul operatiunii clasice, societatea de leasing cumpara bunul de la o intreprindere producatoare-exportatoare si il inchiriaza unei terte firme, pe cand, in cazul lease-back-ului, societatea de leasing cumpara bunul chiar de la firma utilizatoare pentru a i-l reinchiria cu promisiunea de a i-l vinde ulterior la un pret scazut.

Acest tip de operatiune se utilizeaza de regula pentru bunurile imobiliare, dar uneori si pentru bunurile mobiliare, ele permitand o finantare pe termen lung in conditii mai simple decat prin procedee traditionale. Utilizatorul isi procura fondurile necesare pe care urmeaza sa le restituie esalonat, iar la expirarea contractului va plati restul din pret, redobandindu-si bunul. Lease-back-ul indeplineste astfel functia de imprumut ipotecar, deoarece proprietatea dobandita de cumparator (finantator) reprezinta intr-un anumit fel echivalentul dreptului real al unui creditor ipotecar.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Finantarea de autoturisme prin Leasing

Cuprins


Capitolul I.Aspecte generale privind operatiunile de leasing........3
1.1.Definirea conceptului de leasing.........3
1.2. Clasificarea operatiunilor de leasing........6
1.3. Importanta leasingului fata de alte operatiuni comerciale......15

Capitolul II. Prezentarea pietei leasingului din Romania............19
2.1. Scurt istoric al conceptului de leasing...........19
2.2. Reglementarile privind operatiunile de leasing din Romania......21
2.3. Prezentarea pietei leasingului din Romania

Capitolul III. Studiu de caz: Finantarea de autoturisme prin ATLASSIB LEASING IFN SA.............37
3.1. Prezentarea generala a ATLASSIB LEASING SA..........37
3.2. Finantarea autoturismelor prin ATLASSIB LEASING SA...........42

Concluzii..............51

Bibliografie...........53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Finantarea de autoturisme prin Leasing". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.