Finantarea riscului de credit

Trimisa la data: 2010-02-21
Materia: Finante-Banci
Pagini: 68
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marius_Io
Lucrare de licenta despre Finantarea riscului de credit
Riscul de credit ("credit risk" sau "business risk") poate fi definit ca probabilitatea ca dobanda, creditul sau ambele sa nu fie rambursate la scadenta sau sa fie rambursate doar partial. Acest risc este specific bancilor a caror functie importanta in economie este creditarea . Indiferent de nivelul riscurilor asumate, pierderile pot fi minimizate daca operatiunile de credit sunt organizate cu profesionalism.Riscul de credit trebuie evaluat prin comparatie cu beneficiile pe care banca se asteapta sa le obtina din acordarea creditelor;

beneficiile directe se concretizeaza in dobanzile si comisioanele incasate la creditul acordat, iar beneficiile indirecte constau in initierea sau mentinerea unei relatii cu clientul care poate oferi bancii depozite mai mari sau cere o diversitate mai mare de servicii; in evaluarea riscului de credit se intalnesc doua dimensiuni: o dimensiune calitativa si o dimensiune cantitativa.Evaluarea calitativa consta in obtinerea informatiilor referitoare la responsabilitatea financiara a clientilor, determinarea scopului real pentru care acestia solicita creditul , identificarea riscurilor cu care se confrunta activitatea clientului, in functie de tendintele de evolutie a conditiilor economice in viitor si de estimarea eforturilor pe care clientul le va face in scopul rambursarii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Finantarea riscului de credit

Lucrare de licenta despre Finantarea riscului de credit
Cuprins

Capitolul I. Gestiunea riscurilor bancare.........................3
1.1 Riscuri bancare: abordari conceptuale.....................3
1.2 Instrumente si tehnici de monitorizare a riscurilor bancare..................................11
1.3 Metode si tehnici de gestiune a riscurilor bancare..................36
1.4. Institutionalizarea riscurilor bancare.............................63

Bibliografie...........................................67

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Finantarea riscului de credit". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.