Fiscalitatea intreprinderii concretizata in taxele si impozitele datorate statului

Trimisa la data: 2010-03-31
Materia: Economie
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Bianca_P
Lucrare de licenta despre Fiscalitatea intreprinderii concretizata in taxele si impozitele datorate statului
Impozitul pe profit este o parte din veniturile suplimentare obtinute peste cheltuielile de productie sub forma profitului, de catre toate unitatile patrimoniale, datorat bugetului de stat.
Conform legislatiei in vigoare, sunt obligati la plata impozitul pe profit toti contribuabilii, adica persoanele juridice romane pentru profitul obtinut din orce activitate desfasurata, atat in tara cat si in strainatate.

In categoria de contribuabili se cuprind:persoane juridice romane, pentru profitul impozabil obtinut din orce sursa, atat in Romania, cat si in strainatate;persoanele juridice straine care desfasoara activitati intr-un sediu permanent in Romania, pentru profitul impozabil aferent acelui sediu permanent;persoanele juridice si fizice straine care desfasoara activitati in Romania ca partener intr-o societatece nu da nastere unei persoane juridice, pentru toate veniturilerezultate din activitatea desfasurata in Romania;asocierile dintre persoanele fizice romane si persoanele juridice romane care nu dau nastere unei persoane juridice, pentru veniturile realizate atat in Romania, cat si in strainatate. In acest caz, impozitul datorat se calculeaza, se retine si se va varsa de catre persoana juridica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Fiscalitatea intreprinderii concretizata in taxele si impozitele datorate statului

Cuprins


Capitolul I Delimitari si fundamentari privind fiscalitatea intreprinderii........3
1.1.Structuri calitative privind impozitele si taxele . Sistemul fiscal.....3
1.2.Analiza raporturilor dintre contabilitate si fiscalitate . Convergente si divergente............12
1.3.Prezentarea intreprinderii ca subiect al fiscalitatii si contribuabil............15

Capitolul II Contabilitatea impozitelor si taxelor datorate statului..........31
2.1 Sistemul de conturi privind sistemul de taxe datorate statului.............37
2.2 Contabilitatea impozitului pe profit . Calculare si decontare.............40
2.3 Contabilitatea taxei pe valoarea adaugata . Reglementare , metodologie, calcul si contabilizare..........48
2.4.Contabilitatea altor impozite si taxe suportate din cheltuielile intreprinderii . Reglementare , evaluare, calcul si inregistrare......59

Capitolul III Controlul fiscal al impozitelor si taxelor datorate statului..........65
3.1 Formele de exercitare a controlului fiscal.......65
3.2 Formele evaziunilor fiscale si sanctionarea acestora.........69

Bibliografie..........81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fiscalitatea intreprinderii concretizata in taxele si impozitele datorate statului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.