Fiziologia intestinului gros

Trimisa la data: 2009-08-03
Materia: Medicina
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Radu_Z
Lucrare de licenta despre Fiziologia intestinului gros
O mare parte din cunostintele actuale se datoreaza studiilor de exceptie ale lui Cuthbert Dukes. Multe din informatiile obtinute de acesta in 1930 sunt folosite si astazi pentru evaluarea invaziei locale si a implicarii cailor limfatice.Invazia locala . Dupa cresterea initiala la nivelul mucoasei, cresterea tumorii se produce initial inspre lumenul acesteia, consecutiv invazia fiind mai pronuntata transversal decat longitudinal, rezultand cresterea circumferentiala.Extensia limfatica se realizeaza in neoplasmul de colon prin caile limfatice de-a lungul arterelor mari cu 3 esaloane de limfonoduli: pericolici, intermediari si principali. Localizarea tumorii intre doua trunchiuri vasculare duce la drenajul fie pe ambele vase fie la unul din ele.

Un lucru important este faptul ca blocarea drenajului normal are drept consecinta curgerea retrograda a limfei de-a lungul arcadelor marginale, proximale si distale.Diseminarea hematogena .Ficatul este localizarea primara a metastazelor hematogene, la 40 % din cadavrele studiate fiind singura localizare. Sistemul de drenaj este dual: portal, cu diseminarea in ficat si cav cu posibilitatea diseminarii pulmonare. Implantarea . Implantarea se refera la eliberarea celulelor tumorale de la nivelul tumorii primare si depunerea lor pe alte suprafete. Implantarea se poate face atat in lumenul colonului cat si de pe suprafata seroasa in cavitatea peritoneala, studiile reveland in 26% din cazuri cancerul de colon transmural.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Fiziologia intestinului gros

Lucrare de licenta despre Fiziologia intestinului gros
Cuprins

Capitolul I. Anatomia intestinului gros................3

Capitolul II. Fiziologia intestinului gros.....................11

Capitolul III. Definitii si terminologie.....................16

Capitolul IV. Epidemiologie...........................17

Capitolul V. Etiopatogenie.............................20

Capitolul VI. Morfopatologia cancerului rectocolonic...............26

Capitolul VII. Stadializare si pronostic.boala metastatica, screening.......................33

Capitolul VIII. Diagnosticul clinic.............................39

capitolul IX. Explorari diagnostice.............................44

Capitolul X. Tratament...................46

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fiziologia intestinului gros". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.