Fiziologia si anatomia aparatului digestiv

Trimisa la data: 2010-05-17
Materia: Administratie Publica
Pagini: 141
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marinela_D
Lucrare de licenta despre Fiziologia si anatomia aparatului digestiv
Anemia posthemoragica este provocata de o abundenta hemoragie externa sau interna. Cauzele principale sunt hemoragiile traumatice si hemoragiile medicale: diateze hemoragice, hemoragii digestive (melena, hematemeza), genitale (in special la femei), uneori hemaptizii si hematurii abundente si, exceptional epistaxius. Simptomele care apar in primele ore nu se datoreaza anemiei (care apare mai tarziu), ci reducerii volumului de sange circulat. Anemia apare cand afluxul de lichide din uri trece in patul vascular pentru compensarea masei sanguine, diluand elementele figurate ale sangelui.

In prima faza, de scadere a masei sanguine, dupa o pierdere mare de sange, bolnavul este palid, prezinta transpiratii reci, puls mic si frecvent, hipotensiune arteriala, dispnee, neliniste, senzatie de sete, ameteli. Daca hemoragia continua, se instaleaza colapsul vascular (oligurie, prabusirea TA, cianoza, extremitati reci). In faze de anemie apar semnele obisnuite (sindromul anemic). In prima faza, urmarirea pulsului si a TA este mai importanta decat numarul hematiilor si determinarea hemoglobinei. In timpul hemoragiei, examenele de laborator arata cresterea hematiilor, a Hb, Ht, leucocitoza si trombocitoza. Dupa cateva ore se produce afluxul de lichide tisculare in rase, ceea ce determina scaderea Hb si a hematiilor. Anemia este normocrama si reticulocitele cresc dupa primele 48 de ore. Criza reticulocitara anunta instalarea fazei de reparatie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Fiziologia si anatomia aparatului digestiv

Lucrare de licenta despre Fiziologia si anatomia aparatului digestiv
Cuprins

Capitolul I. Anatomia si fiziologia aparatului digestiv...............4
I.1 Cavitatea bucala.....................................4
I.2 Faringele..........................................6
I.3 Esofagul..........................................7
I.4 Stomacul..........................................7
I.5 Glanele anexe ale aparatului digestiv.........................8
I.6 Fiziologia...........................................9

Capitolul II. Definitie, etiologie, clasificare....................12

Capitolul III. Evaluarea unor semne, simptome, probleme ale pacientilor cu HDS........................................14

Capitolul IV. Participarea asistentei medicale la acte de investigatie................................................17

Capitolul V. Participarea asistentei medicale la interventii eutonome si delegate........................................20

Capitolul VI. Evolutie, prgnostic, complicatii.......................22

Capitolul VII. Educatie pentru sanatate............................26
VII.1 Educatia pentru sanatate primara............................26
VII.2 Educatia pentru sanatate secundara.............................27
VII.3 Educatia pentru sanatate tertiara............................ 28

Capitolul VIII. Masuri de securitate a muncii in domeniul sanitar.....................................28

Capitolul IX. Planuri de ingrijire ale pacientilor cu "HDS".......................................30

Capitolul X. Plan de ingrijire nr 1 al pacientilor cu HDS............................................30

Capitolul XI. Externarea pacientului..............................55

Capitolul XII. Plan de ingrijire postoperator.......................89

Capitolul XIII. Analiza satisfacerii nevoilor fundamentale postoperator...................................124

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fiziologia si anatomia aparatului digestiv". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.