Fluxul monetar prin prisma teoriilor existente

Trimisa la data: 2010-07-22 Materia: Economie Pagini: 123 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Ramona_D
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Fluxul monetar prin prisma teoriilor existente
Complexitatea fenomenului economic se exprima pe plan teoretic, ideologic printr-o diversitate de doctrine, scoli, teorii, curente de gandire. John Kenneth Galbraith (1982) spunea: "in stiinta economica este foarte important sa se rationeze in termeni relativi", iar liderul scolii de la Chicago, Milton Friedman (1968) a sugerat urmatorul experiment: "lasati trei economisti impreuna si veti fi siguri de a avea cel putin patru teorii diferite asupra politicii de urmat".Evaluarea teoriilor este dificila si fragila, dar studierea fenomenului economic nu se poate realiza eficient fara a cunoaste si analiza fenomenul monetar.

Teoriile monetare au o problematica complexa: definirea banilor, crearea banilor, cererea de bani, procesul de realizare a echilibrului monetar. Problema cea mai complexa a teoriei montare fiind analiza procesului de realizare sau nerealizare a echilibrului dintre masa baneasca (oferta de bani) si cantitatea de bani necesara (cererea de bani). Teoriile difera in functie de sistemul social-economic, de gradul de dezvoltare economica, de pozitia cu privire la utilizarea politicii monetare ca mijloc de reglare a economiei. Se desprind teorii monetare ale economiei de piata dezvoltate, ale economiei in curs de dezvoltare sau a celei planificate.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Fluxul monetar prin prisma teoriilor existente

Cuprins

Capitolul I. Cererea de moneda. Concept. Factori determinanti.
Ipostaza conceptuala a monedei..............................3
1.2. Conceptul de cerere de moneda...............................3
1.3. Factori determinanti ai cererii de moneda........................7

Capitolul II. Cererea de moneda in viziunea diverselor teorii........................................18
2.1. Teoria cantitativa clasica...............................18
2.2. Teoria keynsiana.....................................23
2.3. Teoria monetarista......................................30
2.4. Alte ecuatii ale cererii de moneda...............................37
2.5. Posibilitatea utiliarii principalelor teroii in faza de tranzitie spre economia de piata.............................................41

Capitolul III. Cererea de moneda in tarile in tranzitie.......................................58
3.1. Contextul macroeconomic........................................58
3.2. Particularitati ale cererii de moneda...........................75

Capitolul IV. Cererea de moneda in Romania...........................82
4.1. Prezentarea cadrului macroeconomic............................82
4.2. Model al cererii de moneda in Romania...........................107

Consideratii finale......................................116

Bibliografie..............................................121
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fluxul monetar prin prisma teoriilor existente". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.