Folosirea eficienta a resurselor in depresiunile romanesti

Trimisa la data: 2010-10-09
Materia: Geografie
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Loredana_P
Lucrare de licenta despre Folosirea eficienta a resurselor in depresiunile romanesti
Pe rama depresiunii, cretacicul superior apare sporadic, transgresiv pe cristalin sau pe cretacicul inferior. A fost urmarit pe flancul N-E al Muntilor Apuseni, unde formeaza o banda continua si pe suprafete mai reduse pe flancul nordic al Muntilor Cibin si al Muntilor Fagaras.
In interiorul depresiunii, cretacicul superior a fost intalnit in sondele de la Bucuresti-Gherla, Puini, Mociu, Filitelnic, Alamor etc.
Cretacicul superior intalnit la suprafata in N-V depresiunii in bazinele vailor Somes si Hasdate, este reprezentat prin faciesul de Gosau.

In bazinul vaii Somesului s-a putut face o orizontare a cretacicului superior, avand urmatoarele complexe:-complexul marnos-grezos, format din marne cenusii-verzui, satinate, cu intercalatii de gresii si calcare, peste care urmeaza o alternanta de gresii de 1,5m grosime cu conglomerate in strate decimetrice; -complexul grezos-calcaros cu Exogyra auricularis Geinitz, alcatuit din gresii, calcare in bancuri metrice, o alternanta de gresii,calcare in bancuri metrice, o alternanta de gresii cu marno-calcare si conglomerate;

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Folosirea eficienta a resurselor in depresiunile romanesti

Cuprins

Capitolul I. Introducere...................................3

Capitolul II. Geomorfologie si hidrologie....................................4

Capitolul III. Istoricul cercetarilor....................................6

Capitolul IV. Geologia regiunii....................................8

Capitolul V. Geologia zacamantului....................................44

Capitolul VI. Conexiuni cu geologia petrolului....................................45

Capitolul VII. Caracteristici substante minerale utile....................................50

Capitolul VIII. Metode si lucrari miniere....................................53

Capitolul IX. Conditii tehnico-miniere de deschidere, exploatare si verificare....................................56

Capitolul X. Capacitatea de produtie si evaluarea resurselor-rezervelor....................................58

Bibliografie.......................................69

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Folosirea eficienta a resurselor in depresiunile romanesti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.