Fondurile de investitii pe piata romaneasca de capital

Trimisa la data: 2010-04-10
Materia: Economie
Pagini: 91
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rafael_M
Lucrare de licenta despre Fondurile de investitii pe piata romaneasca de capital
Instructiunea 6 impune o modalitate unitara de calcul pentru activul net stopand astfel concurenta neloiala existenta in acest sector. Principala noutate a instructiunii o constituie modul de determinare a valorii activelor financiare. Noua formula include in calcul doar banii efectiv intrati, excluzand veniturile viitoare. Instructiunea precizeaza, de asemenea, modul de inregistrare a obligatiunilor unui fond, defineste pretul de emisiune si pretul de rascumparare. Articolul 12 stipuleaza faptul ca depozitarul va stabili zilnic valoarea activelor.

Aplicarea instructiunilor a fost urmata de un val de retrageri la aproape toate fondurile. Desi doar jumatate din fonduri au inregistrat scaderi, impactul psihologic a influntat comportamentul tuturor investitorilor. CNVM a efectuat inspectii la fiecare administrator de fond, dar rezultatele verificarilor nu au fost facute publice. Un factor care a dus la un val masiv de retrageri a fost si lipsa de educatie investitionala a detinatorilor de unitati de fond. Retragerea masiva a sumelor investite nu a dus la altceva decat la o pierdere suplimentara din partea investitorilor si anume a comisioanelor de rascumparare, intrucat prabusirea se intamplase si nu mai existau baze economice pentru ca ea sa se perpetueze.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Fondurile de investitii pe piata romaneasca de capital

Cuprins

Capitolul I. Prezentarea generala a fondurilor de investitii..........................................3
1.1. Abordari conceptuale.......................................3
1.2. Evolutia fondurilor de investitii pe piata romaneasca de capital............................................4

Capitolul II. Evolutia fondurilor de investitii pe piata romaneasca de capital................................................6

Capitolul III. Fonduri mutuale.................................18
3.1.Fonduri mutuale ( deschise) de investitii..........................18
3.2.Tipuri de fonduri mutuale...............................................25
3.3. Studiu privind performantele fondurilor mutuale.............................30

Capitolul IV. Societati de Investitii financiare....................60
4.1.Fonduri inchise de investitii...................................60
4.2.Modul de organizare, administrare si reglementare a SIF-urilor.............................................62

Capitolul V.Concluzii......................................86

Bibliografie.................................89

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fondurile de investitii pe piata romaneasca de capital". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.