Formalismele alternative pentru Semantic Web

Trimisa la data: 2010-08-16
Materia: Informatica
Pagini: 152
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dana_Co
Lucrare de licenta despre Formalismele alternative pentru Semantic Web
Exista multe idei diferite si multe puncte de vedere legate de Semantic Web; vom prezenta numai cateva dintre acestea: Din punctul de vedere al calculatoarelor care citesc si prelucreaza datele-- "Semantic Web este o viziune: ideea de a avea informatii pe Web definite si conectate in asa fel incat sa poata fi folosite de calculatoare nu doar pentru a afisa informatia, dar si pentru a integra si a refolosi informatia de catre alte aplicatii" (W3C 2003).

Din punctul de vedere al agentilor Web-- "Scopul Semantic Web este de a face actualul Web mai accesibil calculatoarelor pentru a permite agentilor sa extraga si sa manipuleze informatia" (Cost et al 2001).
Din punctul de vedere al infrastructurii automatizate-- " Berners-Lee argumenteaza ca Semantic Web este o infrastructura si nu o aplicatie. Si suntem de acord. " (Tuttle et al 2001 ) "De aceea adevarata problema este lipsa unei structuri automatizate in actualul Web... " (Garcia and Delgado 2001).Din punctul de vedere al adnotarilor -- "Ideea de 'Semantic Web' furnizeaza actualului Web adnotari exprimate intr-o forma procesabila de catre computer." (Euzenat 2001)

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Formalismele alternative pentru Semantic Web

Lucrare de licenta despre Formalismele alternative pentru Semantic Web
Cuprins

Introducere..............5

1 Notiuni generale despre Semantic Web...............6

2. Doua formalisme de adnotare: RDF si Topic Maps........22

3 Studiu de caz.........66

4. Modelarea cu RDF..............75

5 Modelarea cu Topic Maps........93

6 Studiu comparativ al celor doua formalisme prezentate........142

7. Bibliografie.............148

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Formalismele alternative pentru Semantic Web". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.