Formarea constiintei istorice

Trimisa la data: 2011-01-31
Materia: Limba Romana
Pagini: 61
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: mihaela_miha
Lucrare de licenta despre Formarea constiintei istorice
Inceputurile culturii scrise pe teritoriul tarii noastre
Dupa cum atesta documentele, paralel cu cultura populara de circulatie orala, aspecte ale vietii oamenilor pe teritoriul tarii noastre au fost consemnate din cele mai vechi timpuri si in scris. Pentru aceasta dacii au folosit alfabetul grecesc sau cel latinesc. Pe niste blocuri de piatra, provenind de la o constructie din epoca lui Burebista, scoase la lumina de sapaturile arheologice efectuate pe locul stravechii cetati dace Sarmisegetuza, au fost identificate rudimente de scriere cu litere grecesti.

Nu de mult a fost descoperit la Ocnita ( jud. Valcea) un fragment de inscriptie provenind din timpul imparatului roman Augustus (27 i.d.Cr. - 14 d.Cr.). In vremea acestui imparat, care cucerise Scythia Minor ( Dobrogea de azi), a fost exilat la Tomis (azi Constanta) poetul latin Ovidiu. Acesta ne-a lasat marturii sigure despre bastinasii locurilor de aici, scriind in limba lor si un poem ("Am scris in graiul getic, / Cuvintele barbare le-am pus in vers latin!").

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Formarea constiintei istorice

Lucrare de licenta despre Formarea constiintei istorice
Cuprins

Capitolul I Cultura si literatura romana veche.............5

Capitolul II Umanismul romanesc....................18

Capitolul III Cultura si literatura romana intre 1780-1830.........42

Capitolul IV Perioada moderna - secolul al XIX-lea.................50

Capitolul V Concluzii - Istoriografia..............53

Privire recapitulativa asupra contributiei cronicarilor la dezvoltarea culturii romane.............57

Bibliografie..................60


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Formarea constiintei istorice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.