Formarea norilor Albedoul

Trimisa la data: 2008-08-22
Materia: Fizica
Pagini: 42
Comentarii: 5 (citeste)
Autor: valentin
Lucrare de licenta despre Formarea norilor Albedoul
In atmosfera apa se gaseste In cele trei faze ale ei: faza gazoasa-vaporii de apa, faza lichida-picaturi de apa si faza solida-cristale de gheata.

In complexitatea fenomenelor din atmosfera, procesele macrofizice si procesele microfizice care includ prezenta particulelor atmosferice si a vaporilor de apa, ocupa un loc foarte important. Dintre procesele microfizice, nucleatia, condensarea sau evaporarea prezinta interes deosebit pentru lumea stiintifica, prin implicarea In ciclul vietii norilor si a cetii si in formarea ploii.

O interfata este o suprafata comuna dintre doua corpuri sau spatii. Suprafata limita dintre orice suprafata de apa si suprafata inferioara a atmosferei este numita interfata aer-apa. Limita dintre mare si aer este o interfata ca si limita dintre suprafata unui lac si aer.

La o interfata aer-apa, moleculele de apa sunt intr-o permanenta miscare de la apa catre aer si din aer spre apa. Procesul de condensare reprezinta tranzitia neta a apei din faza de vapori in faza lichida. Procesul prin care orice substanta in stare lichida trece in stare de vapori este numit evaporare. Viteza de desfasurare a unui astfel de proces cinetic este determinata de diferite bariere energetice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Formarea norilor Albedoul

Cuprins.............................................3
Introducere..........................................4

CAPITOLUL 1 - Apa in atmosfera - notiuni de baza.................... 6
1.1 Caracteristicile microfizice ale norilor................9
1.2 Concentratia si modul de actiune al nucleelor de condensare.....11
1.3 Formarea si cresterea paturilor de nor..................12
1.4 Cresterea picaturilor de nor prin colectare (coalescenta).......18
1.5 Parametrii microfizici caracteristici norilor...................20

CAPITOLUL 2 - Norii in troposfera.......................26

CAPITOLUL 3 - Albedoul...................................36

Bibliografie..................42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Formarea norilor Albedoul". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
 • Licenta este facuta foarte foarte bine! Indeplineste toate conditiile unei licente, iar continutul se vede ca este foarte bine documentat! Va multumesc!! M-ati salvat :)

  laura.moise | 2008-08-28 16:09:00
 • Super tare!

  Zott | 2008-09-05 10:38:00
 • Unde s-a mai pomenit in vreo alta tara sa cumperi sau sa vinzi lucrarea de licenta. Am terminat si eu o facultate in Romania, momentam sunt in strainatate, am fost in alte universitati importante dar niciodata nu am auzit ca se pot vinde si cumpara licente asa ca la noi in Romania. Este rezultatul muncii unuor studenti care probabil nu isi apreciaza sau nu merita apreciate aceste lucrari deoarece si ei la randul lor au avut alte surse de inspiratie in spate. Din punctul meu de vedere "nu asa se lucreaza" Si sa nu mai zic ca invatamantul romanesc e cel mai prost din Europa......

  n | 2008-10-14 23:14:00
 • Pt n. Lucrarea de pe acest site este doar material informativ.

  Bogdan | 2009-04-10 09:49:00
 • Sincer n-as da nota 10 unei lucrari pe care n-as incadra-o in categoria "licenta", pentru ca e numai teorie luata de pe ici si colo, fara sa contina si ceva parte experimentala. Vai de profesorul care a indrumat aceasta lucrare!!!! Sa nu ne mai mire de ce invatamantul romanesc decade pe zi ce trece!

  aureltab | 2009-11-21 00:44:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.