Formarea opiniei publice

Trimisa la data: 2009-05-07
Materia: Relatii Publice
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paula_I
Lucrare de licenta despre Formarea opiniei publice
In Germania nazista dezinformarea prin propaganda politica si manipulare a atins apogeul. Adolf Hitler era un geniu al propagandei. El incepuse sa practice aceasta arta inca din 1919, cand a fost angajat ca ofiter responsabil cu educatia politica, in cadrul Regimentului I de puscasi din Bavaria. Ajuns la putere, el dezinforma prin discursuri inflacarate, ocolind orice obstacol, atacuri violente la adresa guvernului republican, critici, insulte si proliferari de amenintari nemaiauzite. In cartea sa de capatai "Mein Kampf" Hitler spunea ca propaganda "trebuie sa se adreseze maselor" si ca ea "trebuie sa se concentreze doar asupra catorva puncte care sa fie repetate la nesfarsit".

"Propaganda nu are nimic comun cu adevarul" mai scrie Hitler evidentiind aspectul eronat al propagandei politice. Astfel identifica dezinformarea prin propaganda cu minciuna.Despre metodele de propaganda utilizate de nazisti, scrie in 1939 sociologul german Serge Tchakhotine, in cartea "Violul multimilor prin propaganda politica", carte imediat interzisa de autoritati. El considera ca "multimea gandeste din instinct. Facand apel la impulsurile care vizeaza conservarea individului (impulsuri agresive, impulsuri alimentare), precum si la cele care asigura conservarea speciei (impulsul sexual, impulsul matern sau patern), propaganda nazista creeaza o stare de oboseala mintala propice pentru dezinformare si supunerea vointei."

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Formarea opiniei publice

Lucrare de licenta despre Formarea opiniei publice
Cuprins

Introducere.........................3

Capitolul I. Mass - media -instrument de mobilizare a opiniei publice.......................5
I.1 Aspecte istorice . De la spatiu public la opinia publica ...........5
I.2 Perspectiva retorica si publicitara ..........................................9
I.3 Influienta mesajului politic asupra opiniei publice.............18

Capitolul II. Mass-media mijloc de dezinformare a opiniei publice.............30
II.1 Aspecte istorice ale fenomenului dezinformarii...................30
II.2 Patogenii fenomenului dezinformarii in presa ...................37
II.3 Simbolistica mitului politic in formarea opiniei publice.........52

Incheiere............................67

Bibliografie............................72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Formarea opiniei publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.