Forme clinice de evolutie a apendicitei

Trimisa la data: 2009-01-31
Materia: Medicina
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentina_F
Lucrare de licenta despre Forme clinice de evolutie a apendicitei
Durerea incepe insidios, surd, in fosa iliaca dreapta si s intensifica din ce in ce mai mult. In stadiu avansat al apendicitei acute, durerea poate fi foarte puternca si permanenta. De obicei durerea in apendicita acuta este semnalizata de bolnav ca venind din partea medie a fosei iliace drepte, dar atunci cand apendiceleeste situat retroceal, durerea poate veni din profunzimea fosei, simtindu-se mai violenta in spate decat in fata.

In acest din urma caz, ea se accentueaza cand bolnavul misca membrul inferior drept si contracta muschiul proas-iliac.Daca apendicele are o alta pozitie intrabdominala ( nu este situat in fosa iliaca-deapta ), fara indoiala ca duerea este semnalizata de bolnav ea venind din acea zona, dar acestea sunt cazuri exceptionale. Ele fac foarte dificil diagnosticul diferential cu alte boli. De foarte multe ori, durerea iradiaza din fosa iliaca dreapta in epigastru, deoarece exista o conexiune nervoasa intre aceste zone ( aceasta conexiune se evidentiaza adeseori si in timpul apendicectomiei, mai ales in cea facuta cu anestezie locala ).

Durerea din apendicita acuta poate fi confundata cu durerea di colica renala, dar aceasta din urma este de obicei intermitenta (colicativa ) si este situata posterior ( in regiunea lombara); sau cu durerea din colica hepatica, aceasta fiind insa mai intensa in hipocondrul drept. Apendicita acuta poate fi confundata adeseori, datorita localizarii in vecinatate, cu o sarcina extrauterina rupta, cu o salpingita acuta sau cu un chistovarian drept torsionat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Forme clinice de evolutie a apendicitei

Lucrare de licenta despre Forme clinice de evolutie a apendicitei
Cuprins

1.Definitie....................3

2.Etiopatogenie................4

3.Anatomie patologica..........4

4.Simptomatologie..............10

5.Forme clinice................10

6. Diagnostic diferential......12

7.Tratamentul..................12

8.Anestezia....................13

9. Studiu de caz...............15

10. Fise tehnice...............43

11. Bibliografie...............84

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Forme clinice de evolutie a apendicitei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.