Forme si efecte ale impartirii mostenirii

Trimisa la data: 2010-08-19
Materia: Drept
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Emil_M
Lucrare de licenta despre Forme si efecte ale impartirii mostenirii
In acest moment intervine legiuitorul, care limiteaza dreptul titularului de patrimoniu de a testa intreaga sa avere unor persoane straine. Se urmareste prin aceasta protejarea membrilor familiei, asigurarea pentru ei a unui minim necesar dezvoltarii lor ulterioare. Astfel, prin dispozitia legiuitorului, o cota fixa, diferita in functie de numarul de succesori si de clasa din care fac parte, revine mostenitorilor legali.

La mostenirea patrimoniului pot veni in concurs mai multi erezi, ceea ce determina o situatie speciala: formarea unei proprietati indivize si, ca urmare, in viitor, impartirea mostenirii intre acesti succesori. Gradul de rudenie al succesorului fata de cel despre a carui mostenire este vorba determina clasa de mostenitori din care face parte eredele, clasa care, la randul ei, determina cota parte la care eredele are dreptul din patrimoniul succesoral.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Forme si efecte ale impartirii mostenirii

Lucrare de licenta despre Forme si efecte ale impartirii mostenirii
Cuprins

Cuvant inainte....................4

Capitolul I. Indiviziunea si imparteala mostenirii................8

Capitolul II. Imparteala mostenirii............24

Capitolul III. Formele si efectele impartelii...............44

Capitolul IV. Desfiintarea impartelii...........68

Concluzii....................71

Bibliografie.................73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Forme si efecte ale impartirii mostenirii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.