Formele si modalitatile de decontare specifice institutiilor comerciale bancare

Trimisa la data: 2009-11-15 Materia: Finante-Banci Pagini: 77 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Mihaela_St
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Formele si modalitatile de decontare specifice institutiilor comerciale bancare
Receptia ordinului de plata - este procedura prin care o societate bancara recunoaste ca a primit spre autentificare, acceptare si executare un ordin de plata.Ordinul de plata intocmit de emitent in trei exemplare (exemplarul nr.1 - alb - serveste la debitarea contului emitentului si se arhiveaza la actele zilei, exemplarul nr.2 - roz - serveste pentru creditarea contului beneficiarului la banca destinatara si se anexeaza la extrasul de cont al acestuia si exemplarul nr. 3 - vernil - se restituie platitorului ca anexa la extrasul de cont) se prezinta la unitatea bancara initiatoare.

In cazul in care ordinele de plata sunt insotite de borderou, acesta se intocmeste in doua exemplare (unul pentru banca, unul pentru platitor).
Se verifica daca ordinul de plata este complet si corect din punct de vedere al formei si continutului.Autentificarea ordinului de plata - este procedura de recunoastere a persoanelor pe care emitentul ordinului de plata le autorizeaza sa semneze autentic. Se efectueaza de referentul de ghiseu prin confruntarea semnaturilor si a stampilei inscrise in ordinul de plata cu cele din fisa specimenelor de semnaturi. Emitentul poate fi reprezentat si de alte persoane pe care le imputerniceste prin procura autentica.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Formele si modalitatile de decontare specifice institutiilor comerciale bancare

Lucrare de licenta despre Formele si modalitatile de decontare specifice institutiilor comerciale bancare
Cuprins

Capitolul I. Sistemul si activitatea bancara in economia de piata romaneasca actuala.........................................3
1.1. Definire, structura..............................3
1.2. Evolutia sistemului bancar romanesc........................6
1.3. Activitatea bancara in economia Romaniei contemporane............8
1.4. Tendinte manifestate in evolutia sistemului bancar..............13
1.5. Organizarea Bancii Comerciale Romane.........................15

Capitolul II. Instrumente de decontare..........................28
2.1.Ordinul de plata..................................28
2.2. Cecul...................................34
2.3. Cambia si biletul la ordin.............................46

Capitolul III. Forme si modalitati de decontare specifice Bancii Comerciale Romane...................................55
3.1. Direct debit...............................55
3.2. Standing order..............................57
3.3. Acreditivul.....................................58

Capitolul IV. Studiu de caz..............................65

Concluzii si propuneri...................................73

Bibliografie....................................75
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Formele si modalitatile de decontare specifice institutiilor comerciale bancare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.