Fotosferele solare

Trimisa la data: 2009-10-11
Materia: Matematica
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Laurentiu_Av
Lucrare de licenta despre Fotosferele solare
Metodele aproximative expuse mai sus au gasit o destul de larga utilizare in astrofizica. Totusi exactitatea rezultatelor obtinute prin aceste metode, este relativ mica. De aceea in ultima vreme a capatat raspandire o alta metoda aproximativa, bazata pe substitutia componentei integralei ecuatiei echilibrului radiant prin suma lui Gauss pentru cuadraturi numerice. Ecuatia transferului radiatiei se scrie aici pentru acele valori cos o, care sunt puncte de diviziune a intervalului in formula cuadraturii. Acest lucru permite sa reducem problema la un sistem de ecuatii cu diferentiale liniare cu coeficienti constanti.

Avantajul acestei metode consta in faptul, ca poate mari exactitatea rezultatelor, marind numarul componentelor formulei cuadraturii. Totusi si la un numar mic de componente ale acestei formule se obtin rezultate bune, multumita inaltei precizii substituirii integralei cu suma lui Gauss. Metoda aratata a fost studiata amanuntit de catre Chandrasekhar. Acum vom aplica aceasta metoda la rezolvarea sistemului de ecuatii .Din sistemul de ecuatii (2.9) se poate obtine o ecuatie integrala pentru determinarea functiei S(τ). Pentru aceasta trebuie rezolvata prima din ecuatiile (2.9) relativ la I(τ, o) si de a substitui expresia gasita a lui I(τ, o) in cea de-a doua ecuatie. Acest mod de rezolvare a problemei se prezinta ca cel mai natura, intrucat noi obtinem o ecuatie pentru determinarea functiei, care depinde numai de un singur argument.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Fotosferele solare

Lucrare de licenta despre Fotosferele solare
Cuprins

Capitolul I. Echilibrul radiant al fotosferei stelare.....................................................4
I.1 Campul de radiatie............................................4

Capitolul II. Teoria fotosferelor la coeficientul de absorbtie ce nu depinde de frecvente................................................11
II.1 Ecuatiile fundamentale...............................11
II.2 Rezolvarea aproximativa a ecuatiilor..........................12
II.3 Aplicarea formulei de cuadraturi.............................15
II.4 Ecuatia integrala a lui Milne................................16
II.5 Distributia luminozitatii pe discul stelar......................18

Capitolul III. Solutia exacta a ecuatiilor fundamentale......................................20
III.1 Ecuatia pentru rezolvanta...............................20

Capitolul IV. Echilibrul termodianmic local..........................28
IV.1 Campul de radiatie in cazul echilibrului termodinamic.........................................28
IV.2 Ipoteza echilibrului termodianmic local a fotosferei stelare...................................30
IV.3 Radiatia emergenta din fotosfera................................32
IV.4 Dependenta temperaturii si desitatii de adancime.........................34
IV.5 Presiunea luminoasa de radiatie in fotosfera..................35

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fotosferele solare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.