Fractura de col femural

Trimisa la data: 2009-08-18
Materia: Medicina
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefana_P
Lucrare de licenta despre Fractura de col femural
Capsula articulara - ce are forma de trunchi de con, cu baza mare inserata medial pe circumferinta acetabulului si baza mica, situata lateral, inserata anterior pe linia intertrohanterica, iar posterior pe fata posterioara a colului femural la 1- 1,5 cm medial de creasta intertrohanterica. Fata de aceasta linie de insertie a capsulei, trohanterul mare, trohanterul mic si fosa trohanterica raman extracapsular.Este mai puternica decat capsula articulara a umarului. Ea este formata din fibre circulare in stratul profund si longitudinale la suprafata. In pozitie normala a membrului inferior liber, ea este in tensiune.

Pozitia in care se relaxeaza, numita pozitie antalgica, este cand soldul se afla in semi-flexie si membrul inferior in rotatie externa.Ligamentul ilio-femural - se afla pe fata anterioara a articulatiei dispus in evantai, cu varful inserat sub spina iliaca antero-inferioara, iar baza pe linia intertrohanterica. El prezinta doua fascicule: - un fascicul cu directie oblica, care se termina pe marginea anterioara a trohanterului mare, sub insertia muschiului fesier mic (numit si ligamentul iliopretrohanterian); - un fascicul aproape vertical, care coboara si se prinde anterior de trohanterul mic;Ligamentul pubo-femural - este situat anterior, dar cu o insertie larga, situata medial pe eminenta iliopectinee, creasta pectinee, ramura superioara a pubisului si una ingusta lateral.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Fractura de col femural

Lucrare de licenta despre Fractura de col femural
Cuprins

Generalitati.......................3

Fundamentarea teoretica...........................5
Anatomia articulatiei coxo-femurale................5
Biomecanica articulatiei coxo-femurale...................5

Contributii personale la recuperarea prin kinetoterapie a soldului protezat.................................31
Organizarea cercetarii........................34
Ipoteza de cercetare....................34

Rezultatele cercetarii si discutarea lor.....................52

Concluzii si propuneri.....................59

Bibliografie....................................69

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fractura de col femural". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.