Francestii in istorie si geografie

Trimisa la data: 2009-03-01
Materia: Limba Romana
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_A
Lucrare de licenta despre Francestii in istorie si geografie
Francesti, toponim care denumeste localitatea asezata in partea centrala a judetului Valcea, pe vaile raurilor Bistrita si Otasau, la o distanta de 26 km de municipiul Rm.-Valcea, 11 km de orasul Horezu si 3 km de statiunea balneo-climaterica Govora.

Localitatea este atestata documentar in 1935 printr-un hrisov al lui Mircea cel Batran in urma bataliei de la Rovine.Ea are cativa vecini: in nord se invecineaza cu Govora; in nord-vest cu comuna Pausesti; in nord-est cu comuna Mihaiesti;in sud cu comuna Babeni; in sud-vest cu comuna Sirineasa si comuna Babeni; in vest cu comuna Otesani si comuna Tomsani.Numele toponimului vine de la franc, "nume generic dat odinioara la noi occidentalilor latini".Francii au fost negustori genovezi stabiliti se pare in Evul Mediu pe teritoriul actualei comune in catunul Mahalaua Mare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Francestii in istorie si geografie

Lucrare de licenta despre Francestii in istorie si geografie
Cuprins

Argument...........................3

1.Francestii in istorie si geografie..................4
1.2.Traditie orala si documente.......................6
1.2.Aspecte social-economice..........................9
1.3.Particularitatile graiului oglindite in toponimie.............13
1.3.1 Particularitati fonetice........................13
1.3.2. Particularitati morfologice....................14
1.3.3. Particularitati lexicale.......................14

2.Dictionar toponimic al comunei francesti............15

3.Concluzii........................62

4. Bibliografie....................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Francestii in istorie si geografie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.