Functia esentiala a jurnalismului - Cautarea si apararea adevarului

Trimisa la data: 2010-09-08
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 68
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cosmin_E
Lucrare de licenta despre Functia esentiala a jurnalismului - Cautarea si apararea adevarului
Din secolul al XVIII - lea se pare, de la omul politic si ganditorul englez Edmund Burke, dateaza enuntul: "presa este cea de-a patra putere in stat ". O formula care poate primi mai multe interpretari, insa, daca tinem seama ca puterea include nu numai pe cei care guverneaza la un moment dat, ci si " opozitia " adica toate puterile politice care vor schimbarea status-quo-uluui.

Aceasta sintagma insa poate primi si sensul mai larg al presei sub toate cele trei forme ale ei: scrisa, vorbita si audiovizuala - de sursa de informatii completa, exacta, adevarata despre problemele de interes general prin care guvernele, institutiile si toti cei care detin la un moment dat autoritatea pot fi facuti responsabili de catre public de starile de lucruri date precum si fata de publicul insusi care isi exprima intr-o forma sau alta nemultumirile si sperantele.
Totodata guvernele, in general cele din regimurile autoritare, exercita un control al difuzarii informatiilor, apoi si al formelor de comunicare directe prin intermediul cenzurii. Aceasta institutie - sau doar masuri perfide de intimidare declarate prin constitutii si legi, incalcatemai mereu, de altfel, mai ales de catre cei aflati la putere face ca jurnalistii sa ju fie absolut liberi sa spuna tot adevarul.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Functia esentiala a jurnalismului - Cautarea si apararea adevarului

Lucrare de licenta despre Functia esentiala a jurnalismului - Cautarea si apararea adevarului
Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I Adevarul jurnalistic - specie a adevarului cunoasterii comune..............5
Referinte bibliografice.............15

Capitolul II Jurnalistul in slujba adeavarului..........27
Referinte bibliografice ...........27
II. 1. Obiectivitate si subiectivitate .............27

Capitolul III Elemente de etica si deontologie jurnalistica..........39
Referinte bibliografice..........46

Capitolul IV Jjurnalismul intre independenta si angajare politica.....47
Referinte bibliografice...........59

Studiu de caz.............61

Bibliografie..............66

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Functia esentiala a jurnalismului - Cautarea si apararea adevarului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.