Functia publica in administratia publica locala

Trimisa la data: 2010-04-13
Materia: Administratie Publica
Pagini: 120
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rafael_P
Lucrare de licenta despre Functia publica in administratia publica locala
In primul rand, functia publica este o situatie juridica obiectiva, impersonala - deoarece este o creatie a legii - existand independent de titularul sau detinatorul ei, respectiv functionarul public, care se poate schimba, izvorand din nevoile practice ale exercitarii organizate a puterii publice in scopul realizarii unui serviciu public determinat, de larg interes.In al doilea rand, functia publica nu se poate realiza in afara unui titular investit cu infaptuirea ei si devenit, astfel, functionar public apt pentru misiunea incredintata.

In al treilea rand, de regula, functia publica nu epuizeaza intreg continutul atributiilor si sarcinilor de serviciu ce revin unui functionar deoarece cel in cauza mai poate primi, alaturi de acestea, si alte insarcinari legate de exercitiul functiei sale, fie in baza legii, fie in baza dispozitiilor superiorilor sai ierarhici.In al patrulea rand, functionarul exercita functia numai in baza unei investiri legale si in limitele ei, fara a putea refuza realizarea ei decat in cazul unor dispozitii apreciate ca ilegale ale conducerii sale.In privinta notiunii de "functionar" sau de "functionar public", instituita si generalizata prin noul Statut, trebuie sa remarcam faptul ca desi era si este utilizata frecvent de stiinta dreptului administrativ.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Functia publica in administratia publica locala

Lucrare de licenta despre Functia publica in administratia publica locala
Cuprins

Notiunea, regimul juridic si clasificarea functiilor si functionarilor publici............................4

Capitolul I. Notiunea functiei publice...........................4

Capitolul II. Functia publica administrativa........................8

Capitolul III. Notiunea functionarului public........................12

Capitolul IV. Regimul juridic al functiei publice.....................17
4.1. Conditii generale ale investirii in functie...................17
4.2 Formarea, modificarea, suspendarea, intreruperea si incetarea raportului de serviciu................................28

Capitolul V. Drepturile si indatoririle functionarilor publici........................................49

Capitolul VI. Clasificarea functiilor publice si categoriilor de functionari publici....................................62

Capitolul VII. Probleme de personal si ale raspunderii in administratie a functionarilor publici................................70
7.1. Pregatirea (formarea) profesionala a functionarilor..............70
7.2. Selectia si numirea personalului administrativ.................75
7.3. Repartizarea si integrarea functionarilor...................79
7.4. Perfectionarea pregatirii functionarilor...................81
7.5. Evaluarea functionarilor publici..........................84
7.6. Stabilitatea si cariera functionarilor........................89
7.7. Promovarea si avansarea functionarilor..........................92

Capitolul VIII. Raspunderea functionarilor............................97
8.1. Raspunderea disciplinara.............................97
8.2. Raspunderea contraventionala................................107
8.3. Raspunderea penala...................................109
8.4. Raspunderea patrimoniala.........................111

Bibliografie...........................................118

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Functia publica in administratia publica locala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.