Fundamentarea preturilor

Trimisa la data: 2010-03-18
Materia: Economie
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: andreea_andy2
Lucrare de licenta despre Fundamentarea preturilor
Una din problemele pe care managerii firmei le au de rezolvat este aceea a fundamentarii preturilor produselor sau serviciilor oferite. Aceasta activitate este necesara in vederea atingerii obiectivului final al oricarei intreprinderi, si anume, maximizarea profitului.

Unii specialistii considera ca pretul nu este o variabila controlabila la nivelul firmei, in vreme ce altii sunt partizanii existentei unor posibilitati reale de folosire a pretului in interesul firmei, fie pe termen scurt, fie, cel mai adesea, intr-o perspectiva mai indelungata de timp. Se apreciaza ca delimitarea conceptuala a costurilor si a preturilor produselor si serviciilor este imperativ necesara.

Aceasta clarificare este importanta fiindca da raspuns la o intrebare esentiala, respectiv privind masura folosirii costurilor si a preturilor ca variabile controlabile ale pietei.

Aceste concepte – cost si pret – au pozitii diferite, prin prisma posibilitatilor lor de folosire de catre decidentii de la nivelul firmelor. Costurile, pana la un punct, sunt variabile total controlabile pentru orice intreprindere, in timp ce preturile introduc deja un element de hazard, deoarece ele se formeaza pe piata, intr-un mediu concurential, si oarecum independent de costurile particulare asociate firmelor competitoare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Fundamentarea preturilor

Lucrare de licenta despre Fundamentarea preturilor
Cuprins

Introducere

Capitolul I Stabilirea preturilor in intreprinderi....................4
1.1. Metode de fundamentare a preturilor bazate pe costuri............5
1.2. Multiple ipostaze in care apare costul ca element de fundamentare a pretului..................5
1.3. Metode de stabilire a pretului pe baza costurilor................6
1.4. Pragul de rentabilitate si pretul................................7
1.5. Nivelul activitatii si pretul....................................8
1.6. Costurile standard.....................9
1.7. Actualizarea costului de productie sub influenta factorilor endogeni si exogeni.........................10

Capitolul II Notiuni despre concurenta...............................13
2.1. Politica concurentei in Romania.................................13
2.2. Politica concurentei in Uniunea Europeana.......................14
2.3. Concentrarea preturilor – o forma de incalcare a principiilor
concurentei corecte.........................15

Capitolul III Studiu de caz.................21

Bibliografie................................38

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fundamentarea preturilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.