Fundamentarea si analiza procesului decizional in agricultura

Trimisa la data: 2009-10-19
Materia: Agronomie
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Oreste_Pa
Lucrare de licenta despre Fundamentarea si analiza procesului decizional in agricultura
Politica agricola ramane inca o politica care consuma mai mult de jumatate din bugetul UE. Propunerile de politica agricola pe care Comisia la inainteaza Consiliului de Ministri, nu sunt analizate de COREPER, ci de un comitet special pentru agricultura. Procesul decizional PAC este foarte compartimentat, singurele influente independente asupra PAC vin din partea unor grupari ecologiste si din partea unei organizatii a consumatorilor.O evolutie pertinenta a PAC trebuie sa tina cont de coalitia intre statele membre si mecanismele institutionale la nivel comunitar.

In ce priveste problematica agriculturii comunitare, miza este mare, atat datorita importantei acordate in timp agriculturii cat si volumului foarte mare de cheltuieli aferente agriculturii din bugetul comunitar. Intrucat interesele consumatorilor sunt reprezentate atat la nivel national, cat si comunitar, fermierii au o forta impresionanta in plan decizional. In tarile membre ale UE acest fapt este un rezultat al rolului traditional al agriculturii in societatile europene. Chiar daca sectorul agricol poate avea o mai mica importanta in plan valoric, foarte multi cetateni comunitari au radacini rurale. In Franta si Italia spre exemplu organizatiile nationale ale fermierilor sunt foarte eficiente in influenta procesului decizional.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Fundamentarea si analiza procesului decizional in agricultura

Lucrare de licenta despre Fundamentarea si analiza procesului decizional in agricultura
Cuprins

Introducere.......................................4

Capitolul I. Lansarea Pac. obiective si principii...................6
Ratiuni ale existentei Pac................................6
Lansarea Pac obiective si principii.............................8

Capitolul II. Procesul decizional in agricultura si mecanismul de sprijinire a politicii agricole...................................13
2.1 Deciziile luate in cadrul Pac...................................13
2.2 Mecanismul de sprijinire a politicii agricole....................15

Capitolul III. Reforma Pac.....................................22
3.1 Costurile politicii agricole................................22
3.2 Necesitatea reformei.....................................25
3.3 Reforma Pac....................................26
3.4 Este posibila o reforma radicala?..........................34
3.5 O Politica rurala comuna...............................37
3.6 Rescrierea obiectivelor Pac..............................40
3.7 Agenda 2000; Viitorul agriculturii europene..................43

Capitolul IV. Coordonate ale agriculturii romanesti in perioada de tranzitie...................................45
4.1 Tranzitia economica: un experiment economico-social fara midel economic.....................................45
4.2 Tranzitia agriculturii romanesti........................47

Capitolul V. Stadiul actual si perspectivele in procesul de aderare a Romaniei la EU (domeniul agricol)........................57

Concluzii......................................66

Bibliografie.......................................68

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fundamentarea si analiza procesului decizional in agricultura". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.