Fundamentarea si realizarea veniturilor bugetare la o societate comerciala

Trimisa la data: 2009-07-06
Materia: Economie
Pagini: 125
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Roberta_P
Lucrare de licenta despre Fundamentarea si realizarea veniturilor bugetare la o societate comerciala
Analizand tabelul de mai sus se observa ca in fiecare an, din cei observati, cuantumul obligatiilor fiscale creste intr-o masura mai mare sau mai mica. Cresterea impozitului pe salarii se datoreza cresterii salariilor angajatilor si implicit a cresterii tarifelor practicate de RAJAC Iasi.In cazul impozitului pe profit, desi in marime absoluta se constata o scadere in fiecare an a acestuia, in marime relativa lucrurile stau altfel. Ponderea impozitului pe profit in totalul veniturilor bugetare creste in fiecare an desi profiturile sunt in scadere.

Se mai observa ca impozitul pe profit are o pondere destul de ridicata in totalul veniturilor bugetare, comparativ cu alte impozite si taxe.
In cazul TVA, la fel ca si in cazul impozitului pe profit, se resimte o scadere pe cei trei ani. RAJAC Iasi datoreaza la bugetele locale impozitul pe cladiri, impozitul pe terenuri, impozitul pe mijloacele de transport.In cazul acestor impozite si taxe platite catre bugetele locale, nu se observa o crestere . Aceasta deoarece RAJAC Iasi nu a achizitionat cladiri, terenuri , dar si datorita cotelor de impunere relativ constante.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Fundamentarea si realizarea veniturilor bugetare la o societate comerciala

Cuprins

Capitolul I. Organizarea si functionarea R.A.J.A.C Iasi..............................................3
1.1. Scurt istoric............................................3
1.2. Obiect de activitate.........................................3
1.3. Organizarea interna........................................4
1.4. Raspunderi si competente cu privire la principalele componente irganizatorice...................................................8
1.5. Structura si evolutia veniturilor bugetare la RAJAC Iasi in perioada 2002 - 2004...........................................20

Capitolul II. Fundamentarea veniturilor bugetare......................23
2.1. Impozitul pe venitul din salarii...........................23
2.2. Impozitul pe profit....................................32
2.3. Taxa pe valoarea adaugata.................................44
2.4. Impozitele si taxele locale................................53
2.5. Bugetul asigurarilor sociale de stat..........................86
2.6. Bugetul asigurarilor sociale de sanatate..........................94
2.7. Bugetul fondurilor speciale.............................104
2.8. Taxe vamale si accize....................................109

Bibliografie.............................................125

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fundamentarea si realizarea veniturilor bugetare la o societate comerciala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.