Fundamentarea veniturilor si cheltuielilor la o institutie publica de invatamant preuniversitar - Grup Scolar Ion Holban Iasi

Trimisa la data: 2010-06-21 Materia: Economie Pagini: 72 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: alinush25xx
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Fundamentarea veniturilor si cheltuielilor la o institutie publica de invatamant preuniversitar (Grup Scolar Ion Holban Iasi)
Sistemul national de invatamant este constituit din ansamblul unitatilor si institutiilor de invatamant de diferite tipuri, niveluri si forme de organizare a activitatii de instruire si educare.

Obiectul de activitate fundamental al institutiilor de invatamant este educarea, instruirea si formarea spirituala, pregatirea pentru o munca social-utila a fiecarui membru al societatii. Institutiile de invatamant preuniversitar de stat sunt destinate satisfacerii unei nevoi colective, a nevoii de educatie.

Continutul invatamantului preuniversitar este asigurat prin Curriculumul national.Curriculumul national este ansamblul coerent al planurilor de invatamant,al programelor analitice si manualelor scolare din invatamantul preuniversitar.

Planurile de invatamant cuprind discipline obligatorii, optionale si facultative, precum si numarul de ore aferent fiecareia dintre acestea. Ponderea disciplinelor optionale si facultative creste in clasele finale ale invatamantului gimnazial si liceal.

Programele analitice stabilesc, pentru fiecare disciplina din planul de invatamant, obiectivele instructiv-educative si formative ale disciplinei si evidentiaza continuturile fundamentale de ordin teoretic, experimental si aplicativ, oferind orientari metodologice generale pentru realizarea acestora.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Fundamentarea veniturilor si cheltuielilor la o institutie publica de invatamant preuniversitar - Grup Scolar Ion Holban Iasi

Lucrare de licenta despre Fundamentarea veniturilor si cheltuielilor la o institutie publica de invatamant preuniversitar (Grup Scolar Ion Holban Iasi)
Cuprins

1.Organizarea şi funcţionarea unei instituţii publice de învăţământ
1.1.Organizarea de activităţi şi acţiuni în instituţiile publice de învăţământ........................2
1.2.Locul şi rolul învăţământului preuniversitar în epoca modernă......8
1.3.Funcţionalitate la o instituţie publică de învăţământ.............10

2.Realizarea indicatorilor financiari într-o instituţie de învăţământ
2.1.Cadrul juridic privind fundamentarea indicatorilor financiari în învăţământul preuniversitar.................................14
2.2.Fundamentarea veniturilor în învăţământ.................15
2.3.Fundamentarea cheltuielilor în învăţământ...............16
2.3.1.Fundamentarea cheltuielilor de personal...............17
2.3.2.Fundamentarea cheltuielilor materiale ÅŸi servicii.....30

3.Locul şi rolul bugetului de venituri şi cheltuieli în susţinerea gestiunii financiare în instituţiile de învăţământ preuniversitar
3.2.Calcule şi fundamentări privind cheltuielile............39
3.3.Conţinutul,structura şi rolul bugetului de venituri şi cheltuieli la o instituţie de învăţământ preuniversitar................53

4.Concluzii.....................66

Bibliografie....................69

Anexe...........................71
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fundamentarea veniturilor si cheltuielilor la o institutie publica de invatamant preuniversitar - Grup Scolar Ion Holban Iasi". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.