Fundamentarea veniturilor si cheltuielilor la o institutie publica de invatamant preuniversitar - Grup Scolar Ion Holban Iasi

Trimisa la data: 2010-06-21
Materia: Economie
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: alinush25xx
Lucrare de licenta despre Fundamentarea veniturilor si cheltuielilor la o institutie publica de invatamant preuniversitar (Grup Scolar Ion Holban Iasi)
Sistemul national de invatamant este constituit din ansamblul unitatilor si institutiilor de invatamant de diferite tipuri, niveluri si forme de organizare a activitatii de instruire si educare.

Obiectul de activitate fundamental al institutiilor de invatamant este educarea, instruirea si formarea spirituala, pregatirea pentru o munca social-utila a fiecarui membru al societatii. Institutiile de invatamant preuniversitar de stat sunt destinate satisfacerii unei nevoi colective, a nevoii de educatie.

Continutul invatamantului preuniversitar este asigurat prin Curriculumul national.Curriculumul national este ansamblul coerent al planurilor de invatamant,al programelor analitice si manualelor scolare din invatamantul preuniversitar.

Planurile de invatamant cuprind discipline obligatorii, optionale si facultative, precum si numarul de ore aferent fiecareia dintre acestea. Ponderea disciplinelor optionale si facultative creste in clasele finale ale invatamantului gimnazial si liceal.

Programele analitice stabilesc, pentru fiecare disciplina din planul de invatamant, obiectivele instructiv-educative si formative ale disciplinei si evidentiaza continuturile fundamentale de ordin teoretic, experimental si aplicativ, oferind orientari metodologice generale pentru realizarea acestora.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Fundamentarea veniturilor si cheltuielilor la o institutie publica de invatamant preuniversitar - Grup Scolar Ion Holban Iasi

Lucrare de licenta despre Fundamentarea veniturilor si cheltuielilor la o institutie publica de invatamant preuniversitar (Grup Scolar Ion Holban Iasi)
Cuprins

1.Organizarea şi funcţionarea unei instituţii publice de învăţământ
1.1.Organizarea de activităţi şi acţiuni în instituţiile publice de învăţământ........................2
1.2.Locul şi rolul învăţământului preuniversitar în epoca modernă......8
1.3.Funcţionalitate la o instituţie publică de învăţământ.............10

2.Realizarea indicatorilor financiari într-o instituţie de învăţământ
2.1.Cadrul juridic privind fundamentarea indicatorilor financiari în învăţământul preuniversitar.................................14
2.2.Fundamentarea veniturilor în învăţământ.................15
2.3.Fundamentarea cheltuielilor în învăţământ...............16
2.3.1.Fundamentarea cheltuielilor de personal...............17
2.3.2.Fundamentarea cheltuielilor materiale ÅŸi servicii.....30

3.Locul şi rolul bugetului de venituri şi cheltuieli în susţinerea gestiunii financiare în instituţiile de învăţământ preuniversitar
3.2.Calcule şi fundamentări privind cheltuielile............39
3.3.Conţinutul,structura şi rolul bugetului de venituri şi cheltuieli la o instituţie de învăţământ preuniversitar................53

4.Concluzii.....................66

Bibliografie....................69

Anexe...........................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fundamentarea veniturilor si cheltuielilor la o institutie publica de invatamant preuniversitar - Grup Scolar Ion Holban Iasi". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.