Fundamentele teoretice ale invatarii si invatarii autodirijate - Studiu empiric asupra invatarii autodirijate

Trimisa la data: 2010-09-14
Materia: Sociologie
Pagini: 102
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Eugenia_I
Lucrare de licenta despre Fundamentele teoretice ale invatarii si invatarii autodirijate. Studiu empiric asupra invatarii autodirijate
Fenomenologistii considera ca sursa finala de motivare pentru SRL este sa maresti sau sa actualizezi conceptul despre sine al fiecaruia. Conform lui McCombs, rolul de baza al sinelui de-a lungul invatarii este sa genereze o apropiere a motivatiei si persistarea acesteia in activitatile de invatare. El considera ca structura sistemului de sine este impartita intr-o forma globala si domeniu specific. Un concept de sine global se refera la imaginea celor care invata despre sine care se regaseste in credinta ca ei poseda cunostintele necesare aptitudinii si abilitatii pentru invatare.

Conceptul de sine intr-un domeniu specific este definit ca perceptiile individuale despre abilitatea lor de a-si directiona si controla motivatia, cognitia, afectivitatea si comportamentul in domenii particulare ca atunci cand invata matematica, stiinte sau engleza. Aceste perceptii despre sine presupun sa determine cum se vor autoregla studentii cand invata in acele domenii. In modelul lui McCombs relatiile afective joaca un rol important in motivatie. Daca perceptia despre sine nu e favorabila va avea ca urmare afectiuni negative ca anxietatea si va diminua motivatia. Daca perceptia despre sine e favorabila un student va da dovada nu numai de incredere de-a lungul invatarii ci si de motivatie intrinseca.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Fundamentele teoretice ale invatarii si invatarii autodirijate - Studiu empiric asupra invatarii autodirijate

Lucrare de licenta despre Fundamentele teoretice ale invatarii si invatarii autodirijate. Studiu empiric asupra invatarii autodirijate
Cuprins

I.Introducere...............3

II.Fundamente teoretice ale invatarii si invatarii autodirijate.........5

III.Strategii de invatare autodirijata............32

IV.Studiu empiric asupra invatarii autodirijate / self-mangementului invatarii..................55

V.Rezultatele cercetarii - interpretari, comentarii...........77

VI.Concluzii .................94

VII.Bibliografie..............100Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Fundamentele teoretice ale invatarii si invatarii autodirijate - Studiu empiric asupra invatarii autodirijate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.