Gajul si ipoteca

Trimisa la data: 2010-10-11
Materia: Finante-Banci
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marcel_M
Lucrare de licenta despre Gajul si ipoteca
In cazul unei promisiuni de constituire a gajului sau a amanetului fara remiterea lucrului, aceasta nu constituie gaj cu deposedare, ci numai o obligatie de a face (contractul de promisiune de gaj) deoarece simpla promisiune de a da un lucru in gaj nu este suficienta pentru formarea contractului, daca nu este urmata si de predarea efectiva a lucrului in gaj. In caz de neexecutare, se poate rezolva cu consecinta platii daunelor-interese.Cel ce constituie amanetul trebuie sa aiba capacitatea de a contracta, deoarece gajul este un drept real. De aceea, constituirea gajului trebuie sa porneasca de la proprietarul lucrului, dar ea poate fi facuta si de un tert.

Pentru a produce efecte fata de terti, se cere ca acest contract sa fie facut in forma scrisa, iar data inscrisului sa fie certa si anterioara datei dreptului exercitat de un alt creditor ori dobandirii dreptului de catre un tert dobanditor .Inscrisul constatator trebuie sa cuprinda individualitatea specifica dreptului sau bunului, adica sa se stipuleze exact specia si natura lucrului amanetat, descrierea exacta a calitatii, cantitatii si a valorii.In cazul gajului cu deposedare se cere ca titularul creantei (creditorul) sa fi fost pus in posesie pe intreaga perioada pana ce amanetul se realizeaza deoarece, in cazul gajului, cauza de preferinta nu rezulta din claritatea creantei, ci din faptul ca se realizeaza o afectare conventionala a unui lucru determinat de garantia speciala a unei creante.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Gajul si ipoteca

Lucrare de licenta despre Gajul si ipoteca
Cuprins

Introducere............................3

Capitolul I Consideratii generale privind garantiile...............3
Notiunea de garantie.................................5
Regimul juridic al garantiilor................................11
Clasificarea garantiilor.............................19

Capitolul II. Garantiile reale - gajul............................26
Definitie. Reglementare. Clasificare.............................26
Constituirea gajului..................................35
Efectele gajului.....................................45

Capitolul III. Garantiile reale - ipoteca..........................49
Definitie. Reglementare. Clasificare..........................49
Caracterele generale ale ipotecilor..........................53
Efectele ipotecii.......................................57
Publicitatea ipotecii.....................................60

Concluzii......................................62

Bibliografie...........................................66

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Gajul si ipoteca". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.