Gandacul de ovaz

Trimisa la data: 2009-03-29 Materia: Agronomie Pagini: 64 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Tudor_P
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Gandacul de ovaz
Daunatorii produc in fiecare an pagube ale caror proportii oscileaza in stransa legatura cu influenta diferitilor factori ecologici( abiotoci si biotici ) care influienteaza organismul vietuitoarelor intervenind in repartitia lor geografica, determinand schimbari ale ciclului de dezvoltare, provocand migratii in cautare de hrana si loc de reproducere, sau favorizand aparitia de modificari adaptive metabolice care se manifesta prin diapauza, reactii de fotoperiodism, hibernare, estivatie. Rezultatele bune obtinute in urma folosirii pesticidelor a dus la generalizarea combaterii chimice care a ramas la majoritatea culturilor mijlocul cel mai sigur de prevenire si combatere.

Practica protectiei plantelor a aratat insa ca generalizarea combaterii chimice a contribuit in mod direct la aparitia unor fenomene nedorite cum ar fi: perturbarea complexului agrobiocenotic, aparitia de populatii de insecte si acarieni rezistente la pesticide, modificarea metabolismului plantelor, acumularea de reziduri in produse.Aceste fenomene nedorite care au aparut in urma combaterii chimice a fitofagilor au determinat folosirea altor mijloace de lupta cum ar fi: lupta biologica, mecanica, fizica, iar in ultimii ani s-a trecut la un sistem de combatere numit lupta integrata. Cele mai mari pierderi ca urmare a daunatorilor se produc la culturile a caror pondere in hrana omenirii e mare cum ar fi: graul, porumbul, orezul, cartoful, legume, fructe.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Gandacul de ovaz

Lucrare de licenta despre Gandacul de ovaz
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind cultura cerealelor paioase........................................3

Capitolul II. Stadiul actual al cercetarilor privind gandacul ovazului.......................................9

Capitolul III. Cadrul natural si conditiile pedoclimatice ale zonei de cercetare........................................27

Capitolul IV. Organizarea cercetarilor......................33

Capitolul V. Rezultatele obtinute privind structura si dinamica speciei Oulema melanopus L........................39

Capitolul VI. Rezultate obtinute privind biologia si ecologia speciei Oulema melanopus L.........................42

Capitolul VII. Rezultatele obtinute privind combaterea atacului si combaterea gandacului ovazului (Oulema melanopus L.)..................47

Capitolul VIII. Concluzii generale si recomandari................58

Bibliografie................................62
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Gandacul de ovaz". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.