Garantarea drepturilor omului in Europa

Trimisa la data: 2009-09-12
Materia: Drept
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marian_V
Lucrare de licenta despre Garantarea drepturilor omului in Europa
Crearea ONU a deschis o era noua in ceea ce priveste relatiile internationale intre state, cooperarea dintre acestea si, drept urmare, elaborarea unor instrumente juridice a cunoscut noi dimensiuni, astfel ca, in prezent sunt elaborate peste 50 de tratate si un numar mare de declaratii si rezolutii ale organelor si organismelor internationale in domeniul drepturilor omului si al dreptului umanitar.Primele reglementari importante cu privire la drepturile omului le regasim in insasi Carta ONU, elaborata la 26 iunie 1945 si intrata in vigoare la 24 octombrie 1945, care in capitolul l art.1 pct.3 isi propune ca obiectiv realizarea cooperarii internationale cu caracter economic, social, cultural sau umanitar, in scopul de a promova si incuraja respectarea drepturilor omului si libertatilor fundamentale pentru toti, fara deosebire de rasa, sex, limba sau religie.

Acordam o importanta primordiala Cartei ONU pentru ca in aceasta sunt delimitate, in mod expres, atributiile organelor principale al acestei organizatii cu vocatie universala. Pe baza obiectivelor fixate in Carta au fost elaborate sub auspiciile ONU o serie de instrumente juridice internationale care astazi sunt unanim recunoscute in intreaga lume si care au situat pe primul plan protectia juridica a drepturilor omului.
Pentru a avea o imagine mai clara asupra principalelor instrumente juridice internationale, trebuie sa vorbim in continuare despre o alta Carta, si anume Carta internationala a drepturilor omului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Garantarea drepturilor omului in Europa

Lucrare de licenta despre Garantarea drepturilor omului in Europa
Cuprins

Capitolul I. Preocupari ale comunitatii internationale cu privire la protejarea drepturilor omului............................3

Capitolul II. Organizatii europene cu preocupari in domeniul promovarii si protectiei drepturilor omului......................18

Capitolul III. Conventia Europeana a Drepturilor Omului si mecanismele de protectie a acestor drepturi si libertati...................40

Capitolul IV. Uniunea Europeana si drepturile omului..............80

Bibliografie..........................96


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Garantarea drepturilor omului in Europa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.