Garantiile

Trimisa la data: 2010-09-15
Materia: Economie
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: anonimu
Lucrare de licenta despre Garantiile
Mijloacele juridice generale sunt recunoscute tuturor creditorilor in temeiul dreptului de gaj general pe care-l au asupra patrimoniului debitorului, conform art.1718 C.civ.Mijloacele juridice speciale de garantare a obligatiilor sunt recunoscute numai unor creditori, diferite de cele pe care le poate utiliza orice creditor in limitele dreptului de gaj general.

Creditorii care beneficiaza doar de mijloacele generale de garantare a realizarii drepturilor lor de creanta sunt numiti creditori chirografari (obisnuiti), iar cei care beneficiaza de mijloace speciale de garantare poarta numele de creditori cu garantii sau garanti.
Ratiunea "garantiilor creditorului" este tocmai de a preveni instrainarile nefrauduloase si contractarile de noi datorii deoarece, daca debitorul devine insolvabil, creditorii sunt dezarmati.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Garantiile

Cuprins

Introducere.......3

Capitolul I Consideratii generale privind garantiile.....4
1.1.Notiunea de garantie.......5
1.2. Regimul juridic al garantiilor........12
1.3.Clasificarea garantiilor........20

Capitolul II Garantiile reale - gajul........29
2.1.Definitie. Reglementare. Clasificare......29
2.2.Constituirea gajului........38
2.3.Efectele gajului.........48

Capitolul III Garantiile reale - ipoteca........53
3.1.Definitie. Reglementare. Clasificare.......53
3.2.Caracterele generale ale ipotecilor.......56
3.3.Efectele ipotecii..........61
3.4.Publicitatea ipotecii......64

Concluzii...........66

Bibliografie........68

Anexa............71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Garantiile". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.