Garantiile in dreptul comercial

Trimisa la data: 2010-06-06
Materia: Drept
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rodica_D
Lucrare de licenta despre Garantiile in dreptul comercial
Functia de asigurare a creditului este functia primordiala a garantiilor si consta in mobilizarea tuturor resurselor debitorului pentru garantarea creditorului. Garantiile reale ofera posibilitatea unei persoane sa obtina un credit egal cu valoarea bunurilor mobile de care dispune si care pot fi gajate sau a celor imobile care pot fi ipotecate.
"Depozitul asigurator" reprezinta o a doua functiune pe care o indeplineste gajul. Gajul cu deposedare evita pericolul instrainarii de catre debitor a bunului gajat, facand posibila exercitarea privilegiului creditorului, el contribuind, in felul sau, tocmai la realizarea functiei de asigurare a creditorului.

In literatura de specialitate, sistemul garantiilor a ramas, in linii mari, acelasi totusi, in decursul anilor, frecventa lor a fost intr-o continua schimbare.Ipoteca a fost printre primele garantii cunoscute in Egiptul antic si avea o intrebuintare frecventa.La romani, cea mai frecventa garantie era fidejusiunea, garantie personala, care se constituia atat in cadrul, cat si in afara unui proces.Sub perioada dominatiei imparatului Justinian, fidejusorul a capatat beneficiul de discutiune, ce ii conferea o situatie deosebita de cea a debitorului solidar si preferabila acestuia.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Garantiile in dreptul comercial

Lucrare de licenta despre Garantiile in dreptul comercial
Cuprins

Introducere..................3

Capitolul I. Consideratii generale....................3
Notiunea de garantie....................5
Regimul juridic al garantiilor........................11
Clasificarea garantiilor.....................19

Capitolul II Garantiile reale - gajul......................26
Definitie. Reglementare. Clasificare................26
Constituirea gajului........................35
Efectele gajului.......................45

Capitolul III Garantiile reale - ipoteca.......................49
Definitie. Reglementare. Clasificare...............49
Caracterele generale ale ipotecilor.........................53
Efectele ipotecii.........................57
Publicitatea ipotecii...................60

Concluzii...........................62

Anexa.......................63

Bibliografie...............................66

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Garantiile in dreptul comercial". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.