Garantiile obligatiilor in dreptul civil si comercial

Trimisa la data: 2010-04-02
Materia: Drept
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Radu_Ma
Lucrare de licenta despre Garantiile obligatiilor in dreptul civil si comercial
Daca trasul nu a avut inca ocazia sa accepte cambia, declararea falimentului il pune in situatia de a nu mai putea da o acceptare valabila, iar daca declararea in faliment a intervenit dupa ce se produsese acceptarea titlului, posesorul nu va putea obtine prin inscrierea la masa falimentului, decat o cota parte din creanta. Posesorul cambiei nu mai este obligat sa prezinte cambia la acceptare sau plata si sa constate prin protest imposibilitatea trasului de a indeplini aceste prestatiuni. Sentinta de declarare a falimentului constituie dovada indeplinirii prevazute pentru exercitarea dreptului de regres.

Regresul inainte de scadenta mai poate fi exercitat in caz de incetare de plati din partea trasului, chiar daca aceasta stare nu este constatata printr-o hotarare judecatoreasca.Notiunea de incetare de plati nu se poate referi decat la un comerciant; prin urmare, dreptul de regres inainte de scadenta pentru aceasta cauza nu va putea fi exercitat decat cand trasul este comerciant. Pentru a putea exercita regresul, posesorul cambial este obligat sa prezinte mai intai cambia la plata si sa constate printr-un protest neefectuarea platii.Trasul nu ar putea sa opuna neajungerea cambiei la scadenta, deoarece prin starea sa de incetare a platilor el este decazut din beneficiul termenului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Garantiile obligatiilor in dreptul civil si comercial

Lucrare de licenta despre Garantiile obligatiilor in dreptul civil si comercial
Cuprins

Introducere...........................................3

Capitolul I. Consideratii generale privind garantiile.................4

Capitolul II. Garantiile reale - gajul..............................35

Capitolul III. Garantiile reale - ipoteca.............................61

Concluzii..................................................75

Bibliografie.....................................................80Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Garantiile obligatiilor in dreptul civil si comercial". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.